file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

CHEERSON CX-10DS extra mini, csak mobillal irányítható, magasságtartós drón

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
10.990 Ft
Gyártó cikkszám: CHEERSON CX-10DS távirányító nélkül
Gyártó: CHEERSON
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. május 18.
Szállítási díj: 790 Ft
Cheerson CX-10DS mobilal irányítható magasságtartó funkcióval megspékelt drón.
Megjelent a CX10 új kiadása a CX10DS. Az új jövevény magasságtartó funkcióval és automatikus fel és leszállási képességgel van ellátva. A legnagyobb érdekessége a távirányító hiánya. Ezt a drónt csak okostelefonnal lehet vezérelni. Lehetőség van a virtuálisan megjelenő karokkal vezetni, vagy akár a mobil telefon mozgatásával. IOS és Android alapú eszközökkel kommunikál a saját WIFI-jén keresztül. 
Cheerson CX-10DS WIFI drón főbb jellemzők:
Mobilal történő irányítás
Giro szenzoros vezérlés mely a mobil döntögetésével valósul meg
Magasságtartó automata (Barometrikus szenzor)
Gombnyomásra történő automatikus felszállás és landolási mód
Több sebességi módozat
6 tengely giroszkóp a stabil repülésért
360fokos műrepülési képesség (bukfenc)
Éjszakai repülést könnyítő LED megvilágítás
Akkumulátor merülést jelző led fények
Igen parányi méret
Viszonylag gyors akkutöltési lehetőség USB portón keresztül 
Menny.:db

Paraméterek

Cheerson CX10WDS quadcopter műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság 25-50m.
Teljes hossz/szélesség átlóba mérve rotor végéig 76mm
Teljes hossz/szélesség átlóba mérve 57mm
Teljes hossz/szélesség nem átlóba mérve 43mm
Belső rész mérete 23X27mm
Törzs magasság 23mm.
Főrotorátmérő   30mm.
Adó méret (H x Sz x M) 90mm x 45-60mm x 25-35mm.
Adó működés 2 db AAA elem
Töltési idő kb. 30perc.
Repülési idő kb. 6-8perc.
Nettó súly 10g (akku nélkül).
Teljes súly akkumulátorral együtt 17g.
Akkumulátor 3,7V 150mAh. LI-poly.
Motorok 4db főmotor
Támogatott telefon oprendszerek Android és IOS.
 
A csomag tartalma
 
1 db Cheerson CX10DS quadcopter
1 db USB töltő
1db LIPO akkumulátor 3,7V 150mAh (a quadcopterbe integrálva)
4db tartalék főrotorlapát
1db angol nyelvű leírás
Távirányító nincs mivel a gép okos telefonnal vezérelhető
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

Cheerson CX-10DS mobilal irányítható magasságtartó funkcióval megspékelt drón

A közvélemény és a szakavatottak egyaránt a meghatottság kósza könnycseppjeitől elhomályosított tekintettel szaladtak a helyi modellüzletbe, hogy megcsodálják az akkor még leendő slágerterméket, a Cheerson CX-10-et. A modell 7cm-es átmérőjével és egyszerű de nagyszerű kezelésével egyből belopta magát a felnőtt, és gyerek szívekbe. Az első megdöbbenéseket a lapát kezeinkbe kerülő apró, de ugyanakkor kényelmes távirányító okozta, amit a három repülési mód és a mérethez és árhoz mérten parádés anyaghasználat csak fokozott. Az alkatrészellátás létrejöttével és folyamatossá válással egy új termék került kiskereskedési felszállóágra – a nagyítók.


A viccet félretéve a modellhez érkező eredeti alkatrészek és utángyártott kiegészítők – például a rendkívül javallott rotorvédő keret -  elterjedése megerősítette bennünk a hitet, hogy ez a modell az első pár koccanás, és esetleges meghibásodás esetén nem mindenképpen eldobandó, a javítás megoldható, és így a modell hasznos élettartama jelentősen meghosszabbítható. A tartalék rotorlapátokkal indul a sor, és a fődarabokkal fejeződik be, tehát minden elérhető a termékhez, ami ebben az árkategóriában egyáltalán nem mondható általánosnak.


Bolond dolog viszont egyből azt feltételezni, hogy jaj, mi lesz, mi történik, ha egyszer összetörőm. Addig is a gép rengeteg klassz percet fog szerezni nekünk.

A modern új CX-10DS sok újdonságot hordoz magában. Az első, amit csak azok fognak tényleges előnyként kvalifikálni, akik rendszeresen bevágják a zsebükbe vagy táskájukba a gépet, az az új doboz. Az eldobható, vékony nyeklő-nyakló plasztikteknőt felváltotta egy diszkrét kis átlátszó doboz, amire akár egy kiskamasz is ráállhat, azt is kibírja. Az apróbb ütődésektől, a ráüléstől, környezeti behatásoktól kiválóan megvédi a modellt. Sőt, a használata sem nyűg, hiszen egy egyszerűen visszazáródó tárolóról van szó, ami könnyű, praktikus, és még a töltő is elfér benne.

Az előbb említett csekélység azért is tud olyan csöppnyi maradni, mert nem kell beletennünk egy fontos kiegészítőt: a távirányítót. Az új modellek ugyanis a mobiltelefonunkkal együtt működik, és így valósítható meg a hatékony és precíz irányításuk. A Wi-fi hálót egyszerűen a drónra „kötjük” és megkezdjük a csapatást. Számtalan érdekes és izgalmas manővert írhatunk le a levegőben a modell segítségével, és ehhez a telefonunkba épített gyorsulásmérőt is használhatjuk, amivel a mozgatás még egyszerűbbé válik.

A CX-10DS drónt előszőr bekapcsoljuk. Majd várunk pár másodpercet az okostelefonunk menüjében a WIFI hálózattok között meg is találjuk az övét. Csatlakoztatás előtt le kell töltenünk a hozzá való körülbelül 30megás alkalmazást, majd csatlakoztatjuk a telefont a hálózathoz, aztán elindítjuk az alkalmazást és meg is jelenik rögtön a digitális botkormányok a telefon kijelzőjén a vezérléshez.
Vagy akár válthatunk rögtön a gyorsulásmérős vezérlésre, mely a telefon mozgatásával valósul meg.
A telefon menüjében a következő funkciók érhetők el.
Először is van külön a beállítások menü pont itt beállított parmétereket tudjuk elmenteni, illetve visszatölteni a gyári beállítást. Ezen felül itt tudjuk beállítani, hogy a bal vagy jobb gázoskaros módban szeretnénk a drónnal repülni.
A beállításokból visszalépve az alkalmazás képernyőjére, itt van a két digitális botkormány. Van három hosszú csíkunk itt lehet a finomhangolást szükség esetén elvégezni. De erre nem nagyon van szükség. További kis ikonok van a képernyőn. Van az automatikus fel és leszálláshoz egy-egy darab.

A sebességi mód váltásához, ami százalékosan jelenik meg 30%, 60%, 100%.
A gyorsulásmérős vezérléshez.
A bukfenc, avagy flip funkcióhoz.
A giro restelléséhez.
És a képernyő elforgatásához.

A telefonos irányítás egy nagy hátránya a fizikai gázkar hiánya. Amíg nem érzem, hogy mennyi gázt adtam a modellnek, egyszerűen képtelen vagyok azt normálisan a levegőben tartani. Ezt a problémát a modell egy egyszerű huszárvágással szünteti meg: ebben az aprócska méretben alkalmazza a piac egyik legfrissebb újítását, ami a belépőszintű modelleket érinti: a magasságtartó funkcióval bővült a modell amúgy sem szerény eszköztára. A szakma kiválósága, a Cheerson tehát egy olyan gépet ad a kezünkbe, ami nem nélkülözi ezt a földi örömet semmi, hogy repülés közben vígan mellőzhetjük a gázkar használatát, csupán pillanatnyi korrekciókat kell alkalmaznunk, és a fel ész leszállás során odafigyelnünk.
A drón még ezen felül képes egy gombnyomásra felszállni és landolni is. Természetesen főleg leszállásnál a quadkopterünk kissé elmászhat oldalirányba úgy, hogy ha kicsi a leszállás helye némi korrekciót igényelhet.


A láthatóság javult. A mobiltelefonos kezelhetőséggel hatótávolsága megszűnt létezni, mint akadály, mivel a Wifi hatótávolsága Max 50méter egy ilyen csöpp apróságnál 20méter után nem sokat látunk. Sajnos ez azzal is jár, hogy ezt a kis tenyérnyi vacakot még messzebbről, még inkább hunyorogva és még inkább koncentrálva kell követnünk. Aki próbált már ilyet, az tudja, hogy miről is van szó. Igazán kellemetlen élmény akár nagy géppel is a kellemes kezelhetőség és látás határáig merészkedni. Az új festés kontrasztos színei viszont engedélyeznek még pár méter játékteret, hiszen könnyebb megítélni a modell haladási irányát és azt, hogy milyen szögben áll hozzánk képest.

 A telefonunkat bárhol előkapva tehát egyből bevetésre indulhatunk mi, a XXI. század önjelölt felderítői.

A magasságtartó móddal és egy rotorvédővel ez egy igazi első drón, ami ideális a legelső felszállásokhoz, az első manőverek elsajátításához… vagy nem? A modell változatlanul úgy viselkedik a levegőben, mint az elődje. Ez azt jelenti, hogy cikázik, agresszív, nagyon gyorsan eléri a végsebességét, ami szobában kifejezetten veszélyes tud lenni a modellre nézve. Ezt a sebességet és vadságot viszont szerencsére némileg mesterségesen visszafogták. Különböző erősségű repülési módok közül válogathatunk, amivel mindig megtalálhatjuk a számunkra ideális beállítást a körülmények és a tudásunk függvényében.
Igen apró mérete miatt valamelyest nehezebb vezetni, mint nagy testvéreit.
Illetve a digitális botkormányok is okozhatnak némi meglepetést.

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?

3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nem csak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengely, azaz előre-hátra dőlés és jobbra-balra dőlést a levegőben giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyan erre a pontra visszaállni. Ez egy modern új technológia, mert, ha ezekbe a szerkezetekbe nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp egyszerűen reptethetetlené válna, és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetet megoldani, több kevesebb sikerrel melyek anno egész egyszerűen vagy nem voltak elég stabilak a repüléshez vagy a legkisebb szél gátolta őket a repülésbe.

Nem úgy, mint most akár már szélben is elreptethetőek.

Cheerson CX-10DS WIFI drón főbb jellemzők:

Mobilal történő irányítás
Giro szenzoros vezérlés mely a mobil döntögetésével valósul meg
Magasságtartó automata (Barometrikus szenzor)
Gombnyomásra történő automatikus felszállás és  landolási mód
Több sebességi módozat
6 tengely giroszkóp a stabil repülésért
360fokos műrepülési képesség (bukfenc)
Éjszakai repülést könnyítő LED megvilágítás
Akkumulátor merülést jelző led fények
Igen parányi méret
Viszonylag gyors akkutöltési lehetőség USB portón keresztül

További tulajdonságok

 

Mások ezeket is megvásárolták

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SKYTECH
Raktáron
Gyártó cikkszám: SKYTECH TK110 FPV bordó
24.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 02. 09.
Megéri az árát de sajnos gyorsan tönkre mennek a rotorok
Gyártók