file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

MJX BUGS 4W GPS-es összecsukható drón Brushless motorral 4K kamerával és követő funkcióval.

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
109.990 Ft
Gyártó cikkszám: MJX BUGS 4W GPS-es összecsukható drón Brushless motorral 4K kamerával
Gyártó: MJX R/C TECHNIC
Elérhetőség: Beszerzés alatt!
Szállítási díj: Ingyenes

Az MJX legjobban várt 2019-es év végi drónja a BUGS 4W. Miért is? Nagy méret, végre összecsukható és így igen praktikussá válik a szállítása. A távirányító is igen kompakt karjai és antennái behajthatóak. Erőteljes Brushless motorok, megnövelt akár 22perc repülési idővel. Távirányítóról dönthető beépített 1 tengelyes gimbalos kamera. GPS mellett a drón ultrahangos érzékelővel, optikai szenzorral és hozzá tartozó ki-be kapcsolható Led segédfénnyel rendelkezik.
Megnövelt hatótávolság, ami már bőven 1km felett van. Az új még nagyobb felbontású kamera 300-700m-ig tud élőképet közvetíteni*. Tehát az MJX gyártó minden bravúros újdonsága elérhető ebben a szerkezetben. Mivel ez már nem gyerekjáték 14éves kor alatt tilos a használata.

Magas hatékonyságú 1350kv-s brushless motorokkal szerelték. Az alap GPS funkciókon (RTH, pozíciótartás, Failsafe) túl a Bugs 4W-ben megtalálhatóak a legfejlettebb GPS alapú repülési üzemmódok, amelyek segítségünkre lehetnek a felvételek készítésénél is. Bugs 4W egytengelyes mechanikus gimballal van ellátva a drón belsejében, ami segítségével stabilabb  felvételeket készíthetünk, ráadásul a kamera szögét távvezérlővel is beállíthatjuk. A drónnak 2k-s kamerája van ami 20fps-el tud rögzíteni, míg a fényképező 8MP-es CMOS szenzorral van szerelve. Az élőképet kb 300-700 méterig tudja küldeni, de ez telefon és helyszín függő.

Specifikáció:

- GPS funkciók: 
- Egyhelyben lebegés azaz pozíció tartás
- Automatikus hazatérés
- A drón képes autómatikus hazatérést végrehajtani a következő helyzetekben:

Az akkumulátor töltöttségi szintje már túl alacsony
Vagy ha a távirányító és a drón között megszakad a kapcsolat

- Optikai és ultrahangos pozíció felismerés
- Követő funkció (Followme)
- Keringés egy megadott objektum vagy pont körül (Orbiting)
- Automatikus útvonal repülés (Waypoint)
- Repülési idő: kb. 20-22 perc
- Akkumulátor: 7.6V 3400mAh
- Hatótáv: max.: 1600 méter
- FPV hatótáv: 300-700 méter (mobiltelefon függő)
- Kefe nélküli motorok, 1350kv
- Max. Repülési sebesség: 40 km / h
- Méretek: Becsukva: 19.5 x 11.5 x 7 cm, Kinyitva: 45.2 x 41.5 x 7 cm
- Elkülönített motorvezérlők
- Figyelem! Az MJX Bugs kamerája Dual Band WiFi (802.11ac) kommunikációt használ, ami mérföldkövekkel gyorsabb, mint a 2,4 GHz-es technológia és a hatótávolsága is többszöröse ellenben nem minden telefon támogatja.
(a 2-3 éves felső középkategóriás telefonok minden darabja támogatja csak a hatótávolság kevesebb)
Kapható választék:
Szín:
Hány akkuval kéri:

Paraméterek

MJX Bugs 4W műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság 1000m felett…
A wifi azaz FPV (élőkép) hatótávolsága Kb. 300-700m (telefon függő)
Méretek összecsukva 110*195*50mm
Méretek kinyitva 375*310*65mm
Teljes hossz/szélesség rotorok végéig átlóba mérve 535mm
Teljes hossz/szélesség rotorok végéig (kinyitva) 455*455mm
Teljes hossz/szélesség átlóban mérve (kinyitva) 535mm
Hossz/szélesség a váz végéig 290mm és 255mm
Hossz/szélesség átlóban a váz végéig 365mm
Törzs magasság (kinyitva) 65mm
Főrotorátmérő 202mm
Adó méret (H x Sz x M) 140mm x 70-80mm x 39-50mm.
Adó működés 2 db. AA elem vagy AA típusú akkumulátor (nem tartozék).
Töltési idő kb. 3,5óra.
Repülési idő kb. 20-22perc.
Nettó súly beépített kamerával 470g (akku nélkül).
Nettó súly beépített kamerával és akkumulátorral együtt 635g
Akkumulátor 7,6V 3400mAh. LI-poly. moduláris
Motorok 4db nagy teljesítményű Brushless főmotor (1350kv)
Fotó 8MP.
Videó 3840 * 2160 (4k.)
 
MJX Bugs 4W csomag tartalma
 
1 db MJX Bugs 4W drón
1 db 2,4Ghz távirányító LCD kijelzővel
1 db 220V-os balanszeres duo töltő box
1 db töltőkábel
1db LIPO akkumulátor 7,6V 3400mAh. a drónba
1db telefon tartó konzol a távirányítóba építve
4 db tartalék rotorlapát
1db rotorlapát cserélő szerszám
1db angol nyelvű leírás
Memória kártyát és kártya olvasót a csomag nem tartalmazz!
 
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

MJX BUGS 4W MJX brushless GPS drón 22 perc repülési idő, 1600m. hatótáv, 5G 4K. WIFI FPV dönthető kamerával optikai és ultrahangos szenzorokkal…

A drón összecsukva 110*195*50mm kinyitva 375*310*65mm. A távirányító is nagyon kevés helyett fogalal, mindössze összecsukva 140mm*70mm*39mm.

Először amikor Nünbergben az MJX standjára tévedtem 2019 február elején csak kizárólag 1 két prototípus volt kiállítva ami meghökkentően egy fából kifarigcsált váz szerkezet volt, a hozzá tartozó fából készült távval. Na hát itt mondták, ez a modell 2019 karácsonya előtt még elérhetővé válik.
Kollegámmal letörve távoztunk a gyártó standjáról, mert egy működő modellt sem lehetet megszemlélni. Aztán rá kb. 9 hónapra végre kezembe foghattam az új jövevényt. És csak csodálkoztam rajta felépítésben és kialakításban mennyire jóra sikeredett. Egyszerűen tényleg nagyon kompaktá varázsolható. Mind a drón mind a távirányító méretéhez képest összecsukva nagyon kis helyen elfér. Egyszerűen csodálatos. Valamelyest hasonlít kialakításban dji mavic pro 2-re. Csak ez egy olcsóbb alternatíva, mert míg a DJI 500.000ft-ba kerül, ennél a modellnél 100.000ft alatt maradunk árban. Tudásban nyílván vannak különbségek, de én úgy gondolom egy egyszerűbb usernek ez is bőven megteszi. Főleg akkor, ha a SYMA gyártó drónjaniál minden téren valami fejlettebb szerkezetet szeretne megfizethető áron az ember. Mert itt minden profibb a kamera minősége a repülés ideje távolsága, élőkép hatótávolsága stb. Nem beszélve a valódi szervomotorral dönthető gimbalos kameráról. És végre van a GPS mellett ultrahangos érzékelő és optikai szenzor is.
Persze kinyitva majdnem akkora, mint az X8 pro de ott minden egyszerűbb így az ár is kb. csak a fele ehhez képest.

Tehát az új jövevénybe az MJX gyártó a piaci igényeknek megfelelően próbálta kialakítani még mindig kedvező ár mellett. Legnagyobb újítás mint már beszéltünk róla az összecsukható kivitel.
A másik gép órába épített kamera egység ami 1 tengelyes gimballal van ellátva. Ez az jelenti gyakorlatilag a kamera egy gumi ágyban csücsül, de mivel a gép elejében kapott helyett ezért ez nem is tűnik fel. A beépített szervomotornak hála teljesen finoman dönthető a távirányítóval a kamera vízszintestől teljes függőleges állásig (azaz 90°.-ban) Ez a megoldás már tényleg érthetően csökkent a kamera rázkódását, de még mindig nem olyan precíz mint a több tengelyes precíz gimbal esetében. A fotó és videó felbontása is sokat javult. A drón oldalán van egy micro SD kártya slott, ide tudunk behelyezni memóriakártyát, amelyet az alapcsomag nem tartalmaz. A fotó videó rögzítésre alapesetben okos telefon memóriájába van lehetőség a telefonos applikáción keresztül.
Itt rosszabb a felvétel minősége mivel a visszacsatolt élőkép kerül elmentésre. Ha helyezünk a gépbe memóriakártyát akkor a távirányító segítségével tudunk fotót és videót készíteni ilyenkor sokkal részletgazdagabb felbontást kapunk ami már jóval meghaladja a FULL HD. minőséget....
Mivel a gép wifin keresztül kommunikál mobiltelefonunkkal (5GHz. 802.11ac) ezt kell megnéznünk vásárlás előtt telefonunk támogatja vagy sem.
Elég nagy ez a lista (például a SAMSUNG már a galaxy S2.-től felfelé támogatja vagy akár a J3-as modell is kompatibilis) erre a szabványra azért van szükség mert itt az élőkép továbbítása akár tízszerese is lehet távolságban a normál wifihez képest, illetve az élőkép felbontás is magasabb.
A másik előny hogy a micro SD kártyára készített felvételek akár a kártya kivétele nélkül wifi kapcsolaton keresztül áttölthető a telefon memóriájába.

A GPS felet helyt kapott a gépbe optika szenzor, ultrahangos szenzor és távirányítóról kapcsolható két led fény ami a föld felé néz. Az optikai szenzor előnye, hogy olyan helyen ahol kevés a GPS vétel mondjuk például beltéren ennek e technológiának a segítségével madarunk képes egyhelyben lebegni. Ez úgy működik,hogy drón, képeket készít a talajról, majd szoftveresen összehasonlítja azokat és ebből kiszámítja a drón elmozdulását, így tarja meg a gép pozícióját.
A Be-Ki kapcsolható led fénynek hála lehetőség van az esti pozicionálásra is. Az ultrahangos szenzor pedig elsősorban az automatikus leszállást hívatott finomítani. A gép és távirányító közti hatótávolság is hatalmasat nőt akár 1,5km-t is képes meghaladni. A régi modellek ennek az értéknek a felét sem érték el.
Az akkumulátor egy 7,6V 3400mAh-s darabb. Ami a gyártó szerint 22 perc repülési időt tesz lehetővé ez a gyakorlatban valamivel kevesebb.
De a régebbi BUGS modellekhez képest előre lépét jelent mert itt már végre beszélhetünk a 20 perc környéki repülési időről. Ami már több mint elfogatható. A töltő USB-s csatlakoztatású bölcsös töltő amely egy és akár kettő akku egy idejű töltésére is képes. Két kellően nagyra sikerült töltő kijelzővel amivel 100% tökéleteséggel nyomon lehet az akkuk töltésit követni.
Sajnos az alapcsomag csak egy akkumulátort tartalmaz.

A táviránytó ami nagyon kompaktra sikeredett a két botkormányán kívül tényleg semmi zsúfoltság a legfontosabb és legegyértelműbb gombkiosztással van ellátva. A távirányítón alul bal oldalt van a motor indító gomb jobb oldalt a ki-be kapcsoló gomb, felül bal oldalt a fotó/videó gomb (rövid megnyomás fotó hosszan lenyomva videó), jobb oldalt felül a hazatérő gomb amikor a drón automatikusan a kiindulási pontra haza repül.
A távirányító tetején bal és jobb oldalt is egy-egy gomb található és egy-egy pótméteres azaz tekerhető gomb. Bal oldalt a gomb az automatikus fel-le szállás indítható vele a potis gomb itt nem működik. Jobb oldalt gombot röviden lenyomva sebességi módot választhatunk hosszan pedig a föld felé néző led fények kapcsolhatók be-ki. A potis gombbal pedig a kamera dőlésszöge állítható. Ezen kívül a távirányító jobb oldalán van még egy fontos gombunk ez a GPS be-ki kapcsolása. Azaz robotpilótás avagy manuális vezérlés. Hála istennek erről a tulajdonságról a gyártó az új jövevénynél sem mondott le.

Nagy méretének köszönhetően a szél ellenálló képessége is jónak mondható. A középen félbehajló rotorok amelyeket a centrifugális erőtől feszülnek ki repülés közben azért kapta a drón, hogy szállításnál ne kelljen bajlódni a rotorlapátok állandó körülményes le illetve felszerelésével.
Magas módozatban a GPS kikapcsolása mellett lehetőség van az igazi sportos repülésre is, na jó nem lesz olyan fürge mint egy verseny drón, de az irányítás begyakorlására tökéletes lesz.
Ez a drón elsősorban kamerázásra van kihegyezve, nagy méret és kompaktá tehető kialakítás a könnyed hordozhatóság érdekében. Mégis legfontosabb maga a játék, mert legfőképpen egy drónt a repülés izgalmai miatt veszünk meg.

Összességében: Az MJX-nek tényleg sikerült egy olyan drónt megalkotnia ami minden téren fejlődést mutat az előd modellekhez képest. Jobb kamera, jobb gimbal, hosszabb repülési idő, nagyobb hatótávolság, ultrahangos és optikai szenzor, könnyen kicsivé varázsolható.
És legfőbb alternatíváka az igazán kedvező ár.

Biztonsági figyelmeztetés:
Ez az RC modell nem gyerekjáték!
Nem alkalmas a 14 év alatti gyermekek számára.
Alaposan olvassa el a használati utasítást, mielőtt használatba venné a szerkezetet, ha kezdő valami egyszerű tanuló drónnal kezdjen az elején.
Illetve, ha lehetősége van kérje ki egy tapasztalt drón vezető pilóta segítségét.


Repülés felelősségteljesen:
Ez egy kifinomult hobbi termék, mely elektronikus és mechanikus alkatrészekkel van felszerelve. Óvatosan és józan ésszel kell működtetni. A pilótának minden ésszerű lépést meg kell tennie annak érdekében, hogy megvédje magát, másokat, állatokat és vagyoni tárgyakat.
Mert, ezekre sem a gyártó sem pedig a forgalmazó nem vállal felelőséget.
Kérjük, ellenőrizze az állami vagy helyi követelményeket és szabályokat a repülő szerkezet megvásárlása előtt.

A termék újratölthető akkumulátorral működik.
Akkumulátorokra vonatkozó utasítások:
Az akku behelyezése és eltávolítása az előírásnak megfelelően történjen!
Ügyeljen a megfelelő polaritásra!
Soha ne zárja rövidre az áramkört!
A drón összeszerelését csak felnőtt végezheti el, és csak felnőt használhatja!
A lemerült akkumulátort a modellből el kell távolítani!
A töltők csatlakozóit és vezetékeit rendszeresen ellenőrizni kell, sérülésük esetén tilos használni őket, amíg meg nem javították!
Ne dobja az akkumulátorokat tűzbe, mert felrobbanhatnak, vagy kifolyhatnak!
Ne dobja őket kukába, csak szelektív hulladékgyűjtő ládába!
Ne töltse túl vagy ne merítse túl az akkumulátort, mert ez akku teljes károsodásához vezethet.
Ne tegye ki magas hőmérsékletnek.


Irányítás:

gázkar (fel-le) gáz adagolás
gázkar (jobbra-balra) forgás a tengely körül
irányváltó kar előre hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra balra mozgatásával jobbra-balra döntés

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?

3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nem csak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengely, azaz előre-hátra dőlés és jobbra-balra dőlést a levegőben giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyan erre a pontra visszaállni. Ez egy modern új technológia, mert, ha ezekbe a szerkezetekbe nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp egyszerűen reptethetetlené válna, és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetet megoldani, több kevesebb sikerrel melyek anno egész egyszerűen vagy nem voltak elég stabilak a repüléshez vagy a legkisebb szél gátolta őket a repülésbe.
Nem úgy, mint most akár már szélben is elreptethetőek.

Bugs 4W főbb tulajdonságok:

Automatikus felszállás és landolás.
A távirányítón bal sarkán található gomb megnyomásával a gép automatikusan felszáll kb. 1,5-2 méter magasságba és ott lebeg várva utasításunkra, ha még egyszer megnyomjuk ugyan ezt a gombot akkor pedig automatikusan leszáll.
Hazatérés funkció
Nem kell aggódnunk, hogy túl messzire vezetjük a drónt és már fogalmunk sincs, hogy jöjjünk vele vissza mert ilyenkor a távirányító jobb oldalon található hazatérő gomb megnyomásával a Bugs egész egyszerűen automatán hazatér a kiindulási pontra majd leszáll és meg áll. Így legalább nem áll fent az veszély mint régebben, órák hosszat bolyongva a szántóföldön keresve az elveszített drónt.
Természetesen a manőver működéséhez felszállás előtt meg kell várnunk míg a bogár elég műholdat lát.
Intelligens hazatérés
A Bus drón repülés közben valami oknál fogva kevés műholdat lát, de felszálláskor megvolt a megfelelő erősségű GPS jel akkor hazahívó parancsra képes visszatérni. Ilyenkor is bele tudunk nyúlni a kormányzásba ha például valami tereptárgy van az utunkban, vagy a drón vissza is kapcsolható kézi vezérlésre.
 Jelvesztéses hazatérés
Hosszabb ideig tartó jelvesztés esetén (ez körülbelül 6-8 másodperc) a bogár drónunk el indul vissza hozzánk és leszáll. Ha pedig menet közben a kapcsolat helyreáll akkor természetesen folytathatjuk a repülést, ha deaktiváljuk a hazatérés folytatását.
 Alacsony akkufeszültség esetén történő hazatérés
Az akkumulátor kapacitása a kritikus szín alá csökken, akkor a távirányító elkezd csipogni, ha mi erre nem reagálunk, két vonásnál a gép robotpilóta módba kapcsol, majd hazatér és leszáll a kiindulási pontra. Ilyenkor is beleszólhatunk a hazatérésbe, de jobb ha nem nagyon húzzuk az időt, mert az akku lemerülése a levegőben végzetes következményekkel járhat. Illetve az akkumulátor túlmerítése jelentős mértében károsítja a telep élettartalmát.
Optikai szenzor és ultrahangos érzékelő
Az optikai szenzor előnye, hogy olyan helyen ahol kevés a GPS vétel mondjuk például beltéren ennek e technológiának a segítségével madarunk képes egyhelyben lebegni. Ez úgy működik,hogy drón, képeket készít a talajról, majd szoftveresen összehasonlítja azokat és ebből kiszámítja a drón elmozdulását, így tarja meg a gép pozícióját. A Be-Ki kapcsolható led fénynek hála lehetőség van az esti pozicionálásra is. Az ultrahangos szenzor pedig elsősorban az automatikus leszállást hívatott finomítani.
Magasságtartás
A GPS-nek és a barometrikus szenzornak köszönhetően még szeles időben is elég szépen tartja a pozícióját a drón. Ez persze nem elég ahhoz, hogy rezdülésmentes videókat készítsünk. A gumibakos mechanikus gimbal biztos csillapít valamennyit de videopályázatot nem fogunk nyerni a felvételeinkkel.
Headless mód
Headless módban nem kell, hogy a modell forgásával foglalkozzon, mindegy merre áll drón, a kar hátrafelé húzásával mindig felénk fog jönni. Tehát ha aktiváljuk a funkciót az irányok mindig ugyan azok maradnak.
Követő funkció (Follow me)
Ha megfelelő távolságban vagyunk a dróntól és megnyomjuk a gombot, a drón kamerával felénk fordul és beáll egy pozícióba. Ha mi elindulunk, a drón követ minket. Azonban a funkcióval először csak teljes üres területen próbálkozzunk, ahol semmilyen akadályba nem ütközhetünk. A funkció használata előtt ellenőrizzük a megfelelő műhold jelet és legyünk vele tisztába, hogy ha a drón útjába bármilyen akadály kerül, a drón egész egyszerűen nekimegy.
Kőrepülés (Orbiting)
A pont feletti körözés funkcióval 360°-ban le tudja videózni a kiszemelt tárgyat vagy akár saját magát.
Alapesetben azt hiszem 10 métert jelent, de a kör nagysága módosítható. Ez a funkció nagyon praktikus ha valamiről panoráma felvételt akarunk készíteni.
Útvonal (Waypoint)
A térkép funkció használatával meg tudjuk tervezni oly módon a repülést, hogy a térképen amely pontjaira rábökünk Bugs drónunk arra fog haladni.

A kiváló jellemzők között megtalálható az új ultrahongos érzékelő, és az optikai szenzor is az 1,6km-es hatótáv, dönthető 2K kamera, GPS modul és erős brushless motorok.

Magas hatékonyságú 1350kv-s brushless motorokkal szerelték. Az alap GPS funkciókon (RTH, pozíciótartás, Failsafe) túl a Bugs 4W-ben megtalálhatóak a legfejlettebb GPS alapú repülési üzemmódok, amelyek segítségünkre lehetnek a felvételek készítésénél is. Bugs 4W egytengelyes mechanikus gimballal van ellátva a drón belsejében, ami segítségével stabilabb  felvételeket készíthetünk, ráadásul a kamera szögét távvezérlővel is beállíthatjuk. A drónnak 2k-s kamerája van ami 20fps-el tud rögzíteni, míg a fényképező 8MP-es CMOS szenzorral van szerelve. Az élőképet kb 300-700 méterig tudja küldeni, de ez telefon és helyszín függő.

Specifikáció:


- GPS funkciók: 
- Egyhelyben lebegés azaz pozíció tartás
- Automatikus hazatérés
- A drón képes automatikus hazatérést végrehajtani a következő helyzetekben:

Az akkumulátor töltöttségi szintje már túl alacsony
Vagy ha a távirányító és a drón között megszakad a kapcsolat

- Optikai és ultrahangos pozíció felismerés
- Követő funkció (Followme)
- Keringés egy megadott objektum vagy pont körül (Orbiting)
- Automatikus útvonal repülés (Waypoint)
- Repülési idő: kb. 20-22 perc
- Akkumulátor: 7.6V 3400mAh
- Hatótáv: max.: 1000 méter felett…
- FPV hatótáv: 300-700 méter (mobiltelefon függő)
- Kefe nélküli motorok, 1350kv
- Max. Repülési sebesség: 40 km/h
- Méretek: Becsukva: 19.5 x 11.5 x 7 cm, Kinyitva: 45.2 x 41.5 x 7 cm
- Elkülönített motorvezérlők
- Figyelem! Az MJX Bugs kamerája Dual Band WiFi (802.11ac) kommunikációt használ, ami mérföldkövekkel gyorsabb, mint a 2,4 GHz-es technológia és a hatótávolsága is többszöröse ellenben nem minden telefon támogatja.
(a 2-3 éves felső középkategoriás telefonok mindend darabja támogatja csak a hatótávolság lehet némileg kisebb)

További tulajdonságok

 

Hasonló termékek

Gyártó: MJX R/C TECHNIC
Raktáron
Gyártó cikkszám: MJX BUGS 3PRO+C6000 (5G 8MP 1080P) kamerával fehér
89.990 Ft 79.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.

Mások ezeket is megvásárolták

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SKYTECH
Raktáron
Gyártó cikkszám: SKYTECH TK110 FPV bordó
24.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Gyártók