file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

MJX X708P drón egypontban lebegéssel, beépített élőképes HD kamerával, micro SD kártya foglalattal

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
35.000 Ft
Gyártó cikkszám: MJX X708P drón beépített élőképes kamerával
Gyártó: MJX R/C TECHNIC
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. január 25.
Szállítási díj: 790 Ft

Az MJX X708P Cyclone, egy közép nagyságú drótot, hűvös kivitelben. Az új optikai szenzor jó illeszkedik a barometrikus légnyomásmérőhöz így a légi jármű képes az egypontos lebegésre akkor is ha esetleg ott haddjuk. Az Appos vezérlés és a távirányítás is adott. Kapunk útvonaltervezőt, több sebességi módot és gyro szenzoros vezérlést is. Egyik nagy újítás, hogy a CYCLONE drón nagy teljesítményű LED fényei távezréssel ki-be kapcsolhatóak. A kamera modern 720p-s felbontású mely lehetővé teszi az élőkép közvetítés mellett felvételek készítését mobiltelefon memóriájába és micro SD kártyára egyaránt. Könnyű vezérlésének hála a modellt mindenkinek bátran ajánljuk.

Kapható választék:
Hány akkuval kéri :
Menny.:db

Paraméterek

MJX X708P Cyclone drón műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság kb. 100m
Teljes hossz/szélesség 365mm
Teljes hossz/szélesség rotorvédővel 395mm
Géptörzs hosszúsága átlóba mérve 265mm
Törzs magasság 55mm
Fő rotor átmérő 137mm
Távirányító méret 150mm x 135-180mm x 35-70mm
Távirányító működés 4 db AA elem vagy AA típusú akkumulátor (nem tartozék)
Töltési idő kb. 70 perc
Repülési idő kb. 7-9 perc
Nettó súly 99g (akku és rotorvédő nélkül)
Teljes súly akkumulátorral együtt 116g
Teljes súly akkumulátorral és rotorvédővel együtt 128g
Akkumulátor 3,7V 550mAh Li-Poly
Motorok 4 db fő motor
Video 1280x720 pixels
A kamera micro SD kártya foglalattal rendelkezik, így lehetőség van felvételek készítésére mobil telefon memóriájába és micro SD kártyára egyaránt
 
A csomag tartalma
 
1 db MJX X708P típusú drónt beépített wifi kamerával
1 db modern 2,4GHz távirányító
1 db USB töltő
1db Li-Poly akkumulátor 3,7V 550mAh
1db univerzális telefonrögzítő modul a távirányítóhoz
1db csavarhúzó
4db rotorvédő
4db tartalék fő rotor lapát
1db angol nyelvű leírás
Micro SD kártyát és kártyaolvasót a szett nem tartalmazz!
 
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

MJX X708P Tökéletes tanuló drón kezdőknek? (optikai szenzorral és beépített élőképes HD. kamerával)

Ma közelebbről is megnézzük az MJX X708P Cyclone quadrokoptert, ami egy kiváló, új fejlesztés a belépőszinten. Ebből az írásból az is kiderül majd, hogy miért jobb 30 000 Ft körüli áron választani valamit egy kezdő számára, mint egy drága csúcskategóriás készüléket.

Valahol mindent el kell kezdeni, és amint az RC multikopterekről esik szó, rengeteg modell közül választhatunk. Az utolsó dolog, amit össze akarhatsz törni, egy legalább kétszázötvenezer forint értékű profi szerkezet, de bízz bennem: minden, ami a levegőben van előbb vagy utóbb össze fog törni. A tapasztalataimból kiindulva a lezuhanások oroszlánrészéért a pilótahibák tehetők felelőssé. Egy stabilizált drón, ami optikai szenzorral és magasságtartó elektronikával segíti a vezetést, mint az MJX X708P könnyebben kezelhető, de a kezdőknek sokat kellene tanulniuk. A legtöbb váratlan helyzet akkor fordul elő, ha a friss pilóták irányt tévesztenek, vagy véletlenül valamihez hozzáérve elfordul a gépünk a levegőben.

Az olcsó játékdrónok törékenynek tűnhetnek a drágábbakhoz képest, de észben kell tartani, hogy a komolyabb készülékek sokkal drágábban szervizelhetők. Egy Mavik 2 motor legalább négyszer annyiba kerül, mintha egy MJX X708P-ben az összes motort kicserélnénk.

MJX X708P teszt az előnyökkel és hátrányokkal.

A dobozban az MJX X708P mellett a következőket találtam: távirányító, telefontartó, két pár tartalék rotor, egy szett rotorvédő, akkumulátor, egy USB töltő és a kezelési útmutató.

Első pillantásra…

Legelőször az „Így neveld a sárkányod” barátságos hüllője ugrik be a fizimiskájáról. Általánosságban elmondható, hogy nem lehet nagy kifogásunk a minőséggel szemben. Csak műanyag a modell szinte minden eleme, de a kefés motorok miatt minél könnyebb vázat kellett alkotni, hogy sokáig repülhessen. A modell teljesen összeszerelve, repülésre készen érkezik. A védőkeretet néhány csavar segítségével azonnal felszerelhetjük.

A modell mérete 31x31x6 centiméter, a tengelytávolság 22 centiméter, a felszállótömeg pedig 125 gramm rotorvédőkkel és akkumulátorral együtt. A telepet a modell hátulján kell behelyezni. Nincs bekapcsoló gomb, szóval amint csatlakoztatjuk az akkumulátort, a modell életre kell. Pont ezért a kábelt minden játék végén szét kell húzni. A 3.7 voltos, 550mAh kapacitású Lítium-polimer akkucsomag 7-9 perc játékidőt biztosít. Az akkumulátor szabványméretű, könnyű cseredarabot találni. A modell a méltán népszerű és elterjedt X5C-vel megegyező méretű akkumulátort használ, ami az egyik első drón volt a széles közönség előtt.

Repülés során négy LED segíti a tájékozódást, karonként egy-egy darab. Elől kék, hátul narancssárga fénnyel segítenek felismerni az irányokat.

Főbb tulajdonságok:

Optikai szenzor
Barometrikus magasságtartó
Headless mód
Egy gombos fel- és leszállás
Választható sebességű repülési módok
Telefonnal vagy távirányítóval is irányítható
Beépített 720p kamera
WiFi valós idejű képközvetíts
100 méter hatótávolság
7-8 perc játékidő

A felvételkészítésre használható 720p felbontású kamerán kívül a modell alján egy másik kis kamera figyel lefelé, ezzel tartja meg a modell önállóan a pozícióját.

MJX X708P Teszt: A távirányítóról…

Őszintén szólva az MJX X708P távirányítója a legbumfordibb, amit valaha láttam. Szerintem a funkciójához képest egyyszerűen túl nagy. Ezen felül a teljesen fehér távirányítóhoz egy fekete telefontartót adnak. rettenetes. Figyelem: a távirányító használatához nélkülözhetetlen 4db AA elem, ami nem tartozéka a csomagnak!

A hatalmas előlapon az irányítókarokon kívül nincs semmi, csak néhány trim-finomhangoló kapcsoló. Nincs LCD kijelző.

Két-két gomb van a mutatóujjak helyén a távirányító sarkaiban. A ballal a motorokat indíthatjuk illetve állíthatjuk meg, illetve a fényeket kapcsolhatjuk ki-be, a jobboldalival a repülési sebességek között variálhatunk.

A legtöbb 2018-as WiFi quadrokopterekhez hasonlóan az MJX X708P Cyclone is irányítható mind a távirányítóval, mind a telefon segítségével. A telefonon is választhatunk, hogy a gravitációs szenzort, vagy a virtuális, képernyőre rajzolt karokat használjuk.

MJX H Applikáció

Az MJX H alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is. A dobozon lévő QR kód beszkennelését követően automatikusan telepíthető az App.

Az App elindítása után két mód közül válaszhatunk. A telefont vagy csak képernyőként, vagy távirányítóként is használhatjuk. Első esetben a telefonon csak az élő videokép fog megjelenni, míg második esetben megkapjuk a kezelőszerveket is.

MJX X708P teszt: Kamera

A beépített 720p felbontású kamera a kabin elejében található, és egy széles látószögű lencsével rendelkezik. Alapesetben enyhén a föld felé van bólintva a kamera.

Jó hír! A felvétel a fedélzeten történik! A készített fényképeket és videókat mind a telefon memóriájában elmenthetjük, illetve a modellben microSD kártya foglalt is található ha ebbe teszünk kártyát akkor arra is. A Kártyafoglalat a microSD kártyához a WiFi antenna alatt van. Sajnos a távirányítón nincsenek a kamerát elindító vagy megállító gombok, így a felvételt csak az MJX H applikáción keresztül indíthatjuk el, vagy állíthatjuk meg.

A felvétel felbontása 1280x720 pixel. Négy percnyi felvétel körülbelül 40 megabájt helyet foglal. Ahhoz képest, hogy mennyire olcsó készülékkel van dolgunk, a kamera minősége kifejezetten jó. A kamera képét élőben követhetjük a telefonon is. Az élőkép továbbításának hatósugara némileg rövidebb, mint a tényleges irányítás hatósugara.

MJX X708P teszt: repülési tulajdonságok

Azért, hogy biztonságosabb legyen, a motorok a távirányító piros gombjával oldhatók fel. A rotorok ekkor igen lassan pörögni kezdenek. A gázkar felfelé tolásával ekkor a modell felszáll. Az optikai szenzornak és a magasságtartó automatikának köszönhetően a modell rendkívül stabil, gyakorlatilag képes az egy helyben lebegésre. Az optika egyedül 10 méteres magasság felett kezd el hibázni.

Két repülési mód közül lehet választani. A gyors mód ideális a kültéri használatra, ahol némi széllel is sokszor szembe kell néznünk, illetve így jobban kihasználhatóvá tehetjük a nagy tereket. A lassú módot első sorban kezdő pilótáknak vagy beltéri használatra ajánljuk.

Amikor a modell lemerül, lassan leereszkedik, majd leszáll. Ha szerencséje van, ezt nem egy tó fölött teszi majd.

Tetszett:

-Szép design

-Szuper stabil viselkedés

-Irányítás telefonnal vagy távirányítóval

-Széles körben elérhető akkumulátor

Ami nem tetszett:

- Bumfordi távirányító

- Videófelvétel csak az alkalmazásból lehetséges

- Alkalmazás bugok (természetesen a szoftvert folyamatosan frissítik és egyre jobb lesz)

Tippek kezdőknek

Ha az MJX X708P elkezd abnormálisan viselkedni, dülöngélni, meg lehet próbálni a giroszkóp újrakalibrálását. Ehhez helyezze a modellt sík felületre, majd húzza mindkét kart a jobb alsó csücsökbe!

Ha a modell és a távirányító között nem alakul ki kapcsolat, próbálja meg a modellt akkor bekapcsolni, miközben a távirányítón a piros gombot nyomva tartja. Ez a gyári összehangolási rutin.

Ha az FPV nem működik, először próbálja meg egy másik telefonnal. Sajnos az alkalmazással néhány telefon esetén problémákat tapasztaltunk. Ha a másik telefonnal jó akkor azt a telefont, amin nem működöt indítsuk újra majd mindkét telefonnal csatlakozunk a drón WIFI-jeléhez ezek után, ha probléma megoldódott, bármelyik mobillal használható már.

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?
A 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nemcsak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengelyt, azaz az előre-hátra, valamint a jobbra-balra dőlést a levegőben a giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz, azaz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyanerre a pontra visszaállni. Ez egy modern technológia, mivel, ha ezekben a szerkezetekben nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp, egyszerűen reptethetetlenné válna és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetett megoldani több-kevesebb sikerrel melyek anno vagy nem voltak elég stabilok a repüléshez vagy a legkisebb szél is gátolta őket a repülésben. Nem úgy, mint most, akár már szélben is reptethetők.

Irányítás:
gázkar fel-le>>> gáz adagolás
gázkar jobbra-balra>>> forgás a tengely körül
irányváltó kar előre-hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra-balra mozgatásával jobbra-balra döntés

MJX X708P optikai szenzoros, élőképes HD kamerás drón főbb jellemzői:

-Optikai szenzor jelenléte, mely végre lehetővé teszi a drón egyhelyben lebegését mindenféle beavatkozás nélkül
-Útvonal tervező funkció
-Magasságtartó automata
-Gombnyomásra történő automatikus felszállás és landolási mód
-Headless mód
-Jobb aerodinamikai képességek
-Jobb hatótávolság
-Távirányítóval dönthető HD kamera (1280x720 videó rögzítési lehetőség)
-Videó felvétel okostelefonra és micro SD kártyára egyaránt
-Okos telefonnal  és távirányítóval is vezérelhető
-360 fokos műrepülési képesség
-Újratervezett éjszakai LED fények
-Akkumulátor merülést jelző LED fények
-Teljes lemerülés előtt a drón automatikusan leszáll
-Könnyen cserélhető moduláris akkumulátor

További tulajdonságok

 

Hasonló termékek

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: MJX R/C TECHNIC
Raktáron
Gyártó cikkszám: MJX BUGS 5W (5G 8MP 3860x2140) kamerával fekete
75.000 Ft 69.990 Ft
Várható szállítás: 2022. január 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: MJX R/C TECHNIC
Raktáron
Gyártó cikkszám: MJX Bugs 7 4k GPS-es drón szett
75.990 Ft 72.900 Ft
Várható szállítás: 2022. január 25.

Mások ezeket is megvásárolták

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Gyártók