file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

RAYLINE RX5VR összecsukható drón 6aixis giró + teljes védőkeret + VR szemüveg + élőképes kamera

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
19.990 Ft
16.990 Ft
Kedvezmény: 3.000 Ft
Kedvezmény: 15%
Az akció időtartama:
2022. 04. 07. - 2022. 05. 19.
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Gyártó cikkszám: RAYLINE RX5VR drón fekete
Gyártó: RAYLINE
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. május 18.
Szállítási díj: Ingyenes

A Rayline gyártó új terméke egy összecsukható drón, mely flexibilis védőkerettel és VR szemüveggel rendelkezik, melyekkel lehetőségünk nyílik repülés közben csak az élőképre hagyatkozva megtanulni irányítani. Első hallásra egyszerűnek tűnik, de nem könnyű. Persze ezen extra szolgáltatás mellett a hagyományos vezérlés, fotó és videórögzítés, a távirányító mellett pedig telefonos vezérlés, vagy akár útvonal rajzolás és számos egyéb szolgáltatás is elérhető.  A hagyományos távirányításon túl minden egyéb szolgáltatáshoz okostelefonra lesz szükségünk.

Kapható választék:
Szín :
Menny.:db

Paraméterek

A RAYLINE RX5VR védőkeretes összecsukható drón műszaki adatai
 
-Maximális hatótávolság kb. 80-100 m
-Wifi hatótávolság kb. 50 m
-Méretek becsukva ketrec nélkül 95*78*45 mm
-Méretek kinyitva ketrec nélkül 95*110*45 mm
-Ketrec, avagy a védőkeret méretei 215*215*150 mm
-Teljes hossz/szélesség rotorok végéig átlóba mérve (kinyitva ketrec nélkül) 200 mm
-Teljes hossz/szélesség rotorok végéig (kinyitva ketrec nélkül) 165*165 mm
-Hossz/szélesség a váz végiég 95*35 mm
-Törzs magasság (kinyitva keret nélkül) 45 mm
-Fő rotorátmérő 80 mm
-Töltési idő kb. 45-55 perc
-Repülési idő kerettel kb. 5 perc
-Repülési idő keret nélkül kb. 8-9 perc
-Nettó súly 46 g (akku és keret nélkül)
-Teljes súly akkumulátorral 60 g (keret nélkül)
-Teljes súly akkumulátorral 72 g (kerettel)
-Akkumulátor 3,7V 450mAh Li-Poly
-Motorok 4db
 
A csomag tartalma
 
-1 db RAYLINE RX5VR típusú drón beépített élőképes kamerával
-1 db 2,4GHz távirányító
-1db Li-Poly akkumulátor 3,7V 450mAh
-1 db USB töltő a drón akkumulátorához
-2 db tartalék fő rotorlapát
-1 db csavarhúzó
-1db univerzális telefontartó
-1db angolnyelvű kézikönyv
 
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

Rayline RX5VR összecsukható kivitelű drón védőkerettel és VR szemüveggel

Amint megérkeztek belőle az első példányok, kíváncsian bontottuk fel, hogy szemügyre vegyük az új jövevényt. Igazából a nagy izgalmat a gyártó által prezentált VR szemüveg okozta. Itt azért leszögezném, hogy egyszerű kis játékos szerkezettel van dolgunk. A kartondobozt kibontva több kis dobozt találtunk. Az egyikbe van a drón a rászerelt védőkerettel együtt, mely természetesen enélkül is reptethető. A másik kisebb dobozban egy egyszerű, de a célnak megfelelő VR szemüveg van, a harmadikban pedig egy távirányító. Ezen felül a csomag részét képezi egy telefontartó konzol, mely a táv tetejébe helyezhető, illetve majd erre tudjuk rögzíteni mobiltelefonunkat, ha úgy szeretnénk a drónt használni. Az akku a drónba gyárilag be is van helyezve, amelyhez egy USB töltő is tartozik. A távirányító hagyományos ceruzaelemmel működik. Extraként a csomaghoz csak egy pár rotorlapát és egy csavarhúzó dukál.
Elég érdekes felépítés… A védőkeret 4 csavar kilazítása után könnyedén eltávolítható. Védőkeret nélkül a karok becsukhatóak, védőkeretben viszont nem, mert a drón kinyitva van rögzítve a kerethez. De igazából semmi értelme nem lenne, ha a védőkeretben a drón karjai becsukhatóak lennének, mert csak növelné a nem stabil rögzítés kockázatát. A gép karjai a váz mellé csukódnak, nem pedig a vázba.
A gép alján találhatunk egy kis fedelet, mely egy darab csavarral van rögzítve, ha ezt eltávolítjuk, akkor tudjuk kivenni az akkumulátort, melynek kapacitása 450mAh, Li-Poly szabványú. A gép méreteiből adódóan természetesen 1 cellás tehát 3,7V-os. Jó megoldásnak számít, hogy van a gép vázán egy töltőcsatlakozó és ha a drónhoz nem szerzünk be tartalék akkut, sokkal egyszerűbb a töltés is. Ha viszont igen, akkor sajnos szükségünk lesz egy plusz töltőre, mert a gép akkujának csatlakozója és a gépház töltőcsatlakozója eltérő. Aggodalomra viszont nincs semmi ok, mert a plusz töltő nem egy nagy beruházás, ára 1000 Ft alatt mozog. Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp?

Első fejezet - hagyományos vezérlés:

Használatához csak a drónra és a mellékelt távirányítóra lesz szükségünk. Az akkut töltsük fel, a távirányítóba tegyünk 4 db ceruza elemet (AA típusút) és már kezdődhet is a móka.
Célszerű a reptetést a felrögzített védőkerettel kezdeni, mert így a drón jobban ellenál az esetleges ütközéseknek, borulásoknak. Majd, ha az alapokat elsajátítottuk, enélkül is simán boldogulunk. Védőkeret nélkül agresszívebb és sokkal sportosabb repülés is elérhető, illetve a repülési idő is sokat javul, ugyanis a kalitka is többlet súlyt jelent. Kültéri repülés során ketreccel csak szélcsendes időben próbálkozzunk, mert ilyenkor a ketrec egész felületét tolja a szél, nemcsak a vázszerkezetet. Távirányítós használatkor a következő funkciók érhetők el:
1. Lassú/gyors mód, ahol a döntések agresszivitása változtatható.
2. Keret nélküli repülési mód, amelynél megváltoznak a drón aerodinamikai tulajdonságai.
3. Gombnyomásra bukfencezés.
4. Headless mód, mely aktiváláskor az úgynevezett egygombos hazatérésnek felel meg. Tehát kivesézve a headless mód azt jelenti, hogy a gép repülése közben az irányok mindig ugyanazok maradnak, ami annak köszönkető, hogy van a drónban egy mágneses iránytű, mely szoftveresen kiszámolja, hogy a gép orra az aktiválástól számítva hány fokban tér el oldalirányban és így az irányítást is hozzáigazítja. Például, ha jobbra 90°-ban elfordítjuk a drónt, akkor, ha a hátrafelé irányt használjuk, felénk jön a drón, viszont normál módban ilyenkor hozzánk képest balra menne. Ha ekkor megnyomjuk a visszatérő funkciót, a drón elindul visszafelé, de a gép ettől függetlenül nem tudja hová kell jönnie, tehát addig repül visszafelé, míg nem nyúlok bele a botkormányba, mert akkor automatikusan megszakítja ezt a funkciót. Ezen felül a távirányító még a megszokott finomhangolási funkciókkal van ellátva és a giró reszettel.

Második fejezet - mobilos vezérlés:

Használatához szükségünk lesz egy okostelefonra, melyet természetesen a gyártó nem prezentál.
Android vagy IOS rendszerű jöhet szóba. Beolvassuk a QR kódot, itt kapunk egy linket, ami rögtön arra az oldalra mutat, ahonnan letölthetjük az applikációt, természetesen ingyen. Vagy beírjuk a drón típusát az áruház keresőjébe „RAYLINE RX5”. Ha letöltöttük, telepítsük az alkalmazást. Ezek után bekapcsoljuk a telefon Wifi keresőjét és azonnal megtaláljuk a lista elején a csatlakoztatni kívánt drón azonosítóját. Ezek után csatlakozunk. Ha ez kész, már indíthatjuk is az alkalmazást. Maga a kamera rendelkezik egy saját WIFI routerrel, használatához nincs szükségünk semmilyen másik WIFI hálózathoz. Ezek után a telefon képernyőjén megnyomjuk a „PLAY” gombot és meg is jelenik az élőkép. Itt tudunk fotót és videót is rögzíteni a megfelelő ikonra kattintva. Illetve itt tudjuk az albumot is megtekinteni a készített fotó és videó tartalmakkal.
Az irányítás történhet a virtuális botkormányok használatával, vagy az úgynevezett G szenzoros
vezérléssel, ilyenkor a drón a telefon döntési irányait követi. Itt van a repülési útvonal funkció is, ami egy egyszerű és egyben nagyszerű dolog, ennek bekapcsolásakor a jobb oldali virtuális botkormány eltűnik és amilyen vonalat vagy alakzatot rajzolunk a képernyőre, azt a drón leköveti.
A telefonos applikációban lehetőség nyílik arra is, hogy csak az élőépet követjük nyomon, ilyenkor a telefont a távirányító telefontartó konzoljába helyezzük és a hagyományos távvezérlővel irányítjuk a drónt. A telefonos applikációban ezen felül három döntési módozat is választható, valamint itt található a bukfenc funkció, giro reset, headless mód,stb. Telefonos irányítással akkor kezdjünk próbálkozni, ha távirányítóval már jól megy, mert a virtuális kormányzás szerintem a hagyományoshoz képest nehezebb.

Harmadik fejezet -  VR szemüveges használat:

Első lépésként kapcsoljuk be a drónt. Utána kapcsolódjunk rá mobiltelefonunkkal a második fejezetben leírtak szerint. Itt az alkalmazáson belül válasszuk ki a további beállítási lehetőségeket, ezen belül lesz az osztott képernyős mód, azaz a VR használat. Ilyenkor a telefon megfelezi a képernyőt. Tegyük bele okostelefonunkat a gyártó által mellékelt VR szemüvegbe. A szemüvegen csak egy élesség állítási lehetőség van, ilyenkor a lencséket tolja el egymáshoz képest. A szemüveg nagyon egyszerű, de erre a célra tökéletesen megfelel. Használat során a képközvetítés olyan, mint ami egy WIFI megosztástól elvárható. Mert sajnos a WIFI által közvetített élőképnek vannak korlátai.
Egyébként meg szórakoztató megoldás.

Összegzés:

Egy minden funkcióval ellátott drónt ismerhetünk meg a RAYLINE RX5VR személyében. Egy egyszerű játékos szerkezet. Két negatívumot tudnék felsorolni, az egyik az összeszerelés minősége, a másik pedig az automatikus magasságtartó hiánya. Mondjuk van olyan, akinél az utóbbi funkció zavaró. Mindent egybe véve, egy olcsó ár szegmensű drón, amihez még VR szemüveg is dukál, vannak nyilván negatívumok, de igazából ilyen egyszerű és egyben nagyszerű játékos szerkezetnél ez megbocsátható. Ezt az ember szórakozásra veszi, nem pedig arra, mint egy autót, hogy az akár több tíz évig is kiszolgálja. A strapabíróságot annyira még nem volt időnk tesztelni, de a védőkeret a kisebb eséseket és borulásokat jól bírja, viszont a nagyobb ütődésnél vagy tehernél ez is azért elrepedhet, azonban erre igazából csak a kezdésnél van szükség, ha megy már az irányítás, akkor igazából mellőzhetjük is.

A RAYLINE RX5VR WIFI kamerás védőkeretes drón főbb jellemzői:

-A csomag része egy VR szemüveg is
-Egyszerű és áttekinthető applikáció
-Gyárilag felhelyezett védőkeret, mely megvédi a drónt a külső behatásoktól
-A védőkeret könnyen eltávolítható és anélkül is bátran használható
-Védőkeret és védőkeret nélküli repülési mód
-Egyszerű kezelhetőség a mellékelt távirányító segítségével
-Mobilon keresztül is vezérelhető (akár Giro-szenzoros vezérléssel)
-Rajzolható repülési útvonal a fejlett applikációnak köszönhetően
-A mellékelt VR szemüveg új dimenziót nyit a repülés világában
-Összecsukható kivitel, a karok könnyedén becsukhatóak és kinyithatóak
-Headlees mód
-Jó fedélzeti fények
-Egyedi megjelenés korszakalkotó dizájnnal
-Akkumulátor merülést jelző LED fények
-360° fokos műrepülési képesség
-Visszatérő funkció, mely a távirányítóról is elérhető

Irányítás:

-gázkar fel-le: gáz adagolás
-gázkar jobbra-balra: forgás a tengely körül
-irányváltó kar előre-hátra mozgatásával előre-hátra döntés
-irányváltó kar jobbra-balra mozgatásával jobbra-balra döntés

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp?

A giroszkóp nemcsak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengely, azaz az előre-hátra és jobbra-balra dőlést is a levegőben giroszkóp egyenlíti, vagyis próbál mindig a nulla ponthoz és a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyan erre a pontra visszaállni. Ez egy modern technológia, mert, ha ezekben a szerkezetekben nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp, akkor egyszerűen reptethetetlenné válna és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetett megoldani, több kevesebb sikerrel, melyek nem voltak elég stabilak a repüléshez, vagy a legkisebb szél is gátolta őket a repülésben. Nem úgy, mint most, akár már szélben is reptethetőek.

További tulajdonságok

A csomag a következőket tartalmazza:

 

Hasonló termékek

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: RAYLINE
Raktáron
Gyártó cikkszám: RAYLINE RX5VR drón fehér
19.990 Ft 15.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Gyártó: RAYLINE
Raktáron
Gyártó cikkszám: RAYLINE R8 WIFI sárga
27.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Gyártó: RAYLINE
Raktáron
Gyártó cikkszám: RAYLINE R8 WIFI kék
27.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Gyártó: RAYLINE
Raktáron
Gyártó cikkszám: RAYLINE R90 HD kamerás drón élőkép nélkül
27.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Gyártó: RAYLINE
Raktáron
Gyártó cikkszám: RAYLINE R806HW WIFI kamerával
29.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.

Mások ezeket is megvásárolták

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SKYTECH
Raktáron
Gyártó cikkszám: SKYTECH TK110 FPV bordó
24.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 18.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Gyártók