file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

Syma X4 quadcopter 4 csatorna 3-tengelyes Giroszkóp +2.4GHz ORIGINAL SYMA PRODUCT

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
14.990 Ft
Gyártó cikkszám: Syma X4 drón szett
Gyártó: SYMA
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. december 07.
Szállítási díj: 790 Ft
Igen impozáns megjelenésű, extra mini méretű, flexibilis műanyag kerettel rendelkező 4csatornás, és 3tengelyes giroszkóppal rendelkező multicopter. Az X3-as közvetlen kistesója mely az X4-es nevet viseli. A SYMA gyártó műhelyéből, mely igen jó repülési tulajdonságokkal rendelkezik,igen stabil illetve kerete ellenére repülési idejére és fürgeségére nem lehet panasz. Könnyedén elérhető, és praktikusan használható 360fokos fordulás funkció minden irányban.
Sőt a gép elején még fehéren világító szempár is található...
Menny.:db

Paraméterek

SYMA X4 műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság 50-70m.
Teljes hossz/szélesség átlóba mérve 180mm
Teljes hossz/szélesség mérve 150mm
Belső váz mérete rotorok végéig 172mm
Belső váz mérete 125mm
Törzs magasság 33mm.
Főrotorátmérő 58mm.
Adó méret (H x Sz x M) 140mm x 60-100mm x 40mm.
Adó működés 4 db AA elem vagy AA típusú akkumulátor (nem tartozék).
Töltési idő kb. 40perc.
Repülési idő kb. 6-8perc.
Nettó súly 27g (akku nélkül).
Teljes súly akkumulátorral együtt 35g.
Akkumulátor 3,7V 200MAh. LI-poly.
Motorok 4db főmotor
 
A csomag tartalma
 
1 db SYMA X4 quadrocopter (UFO)
1 db 2,4Ghz távirányító
1 db USB töltő
1db LIPO akkumulátor 3,7V 200MAh
4db főrotorlapát
1db csavarhúzó
1db angol nyelvű leírás
 
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

Syma X4
Professzionális mikro méretű négy csatornás kül- és beltéri quadrokopter 2.4 GHz-es adóval

A méret a lényeg?

Megszoktuk már, hogy a Syma mérnökei éppen tüsszentenek egyet, és csak úgy ömlik ki belőlük a jobbnál jobb – először koaxiális helikopterek, majd egyrotoros modellek, és immár multikopterek tömkelege. Szinte az összes modelljük a könnyű használhatóságának, strapabírásának, és kiváló teljesítményének köszönheti a hírnevét. Az S széria koaxiális helikopterei, az F széria egyrotorosai mind mind levettek minket a lábunkról. Az X széria második hullámában pedig kis híján meg fogunk fulladni.

Az x4 egy aprócska dobozban érkezik, melyeket miniatűr kezeinkkel könnyen megszabadíthatunk a benne tárolt miniatűr géptől. Ha ilyen gépet szeretnék, egyvalamit feltétlenül észben kell tartanunk: KICSI. Ha nem jó a szemünk, ne válasszunk ilyent. Ha többnyire kinn a réten repkedünk, megint ne válasszunk ilyent. Mikor jó választás egy apró quadrokopter?

Apró modellt akkor érdemes venni, ha többnyire beltérben reptetjük, illetve a kertünkben. Vagy kültéren házak között ahol nincs egy hatalmas rétnyi szabad hely.  Az apró gépet könnyen pillanatokon belül látótávon kívülre vezethetjük, ahol már nem igazán látjuk melyik az eleje illetve hátulja innen már nagy bravúr a vissza hozatala. Mely manőver gyorsítja a reflexeket és javítja a koordinációs képességet.  A búzamezőn megkeresni pedig - higgyék el nekem – nem egyszerű feladat. Főleg, ha éppen egy kicsit sötétedik, és minden világítótest nélküli géppel van dolgunk.
A Syma x4 multicopter nagyon strapabíró tehát ha pázsitra vagy valami veteményesre esik nem igazán lesz baja tőle.

A célcsoportnak viszont kiváló választás! Nincs ideje reptérre járni? Nincs egy tornaterme, mely mindig rendelkezésre áll? Csökkentse a modell méretét, és problémája a múlté! Aprócska gépével könnyedén megfordulhat lakáson belül szinte bármelyik szobában, a kertbe kiérve pedig semmi sem szabhat határt!
Illetve nagyon jó választás egy profi kamerás drón vásárlása előtt gyakorlás céljából, hogy az alapokat elsajátítsuk, mert amikor egy profi szerkezetet bevágunk annyiba kerül bele 1db. motor mint a SYMA X4 vételára. Ráadásul mint feljebb leírtok evvel a parányi szerkezettel bárhól bármikor reptethetünk.

A legnagyobb előnyük, a kültéri repülés és az igen agilis mozgás. Aki még nem tudja kültéri repülés szempontjából ez a parányi szerkezet akár egy órás méretű koax helit simán lerepül kültéren, mivel azoknál jóval jobban bírja a gyenge szelet. Csak a single rotoros helik képesek felvenni a dronokkal a versenyt azokból is csak kollektív állásszögűek tudják jóval túlszárnyalni őket, melyeknek irányításuk jóval bonyolultabb, és jóval sérülékenyebbek.

Mi a 3 és 6 tengelyes giroszkóp között a különbség?
Igazából gyakorlatba olyannyira nincs, az x4-es stabilabbak  tűnt gyakorlati használat során, mint a 6tengelyes vetélytársak.
Egyik régi motoros kollégánknak kölcsön adtuk tesztelésre vissza hozatalkor azt mondta, hogy mennyivel stabilabb lett min a régebbi  6 tengelyes giroszkópok. Utána le volt döbbenve mikkor mondtuk neki csak 3 tengelyes.
Tehát stabilabb volt!

Felszereltség

Bár az x4 csak a nagyobb modellek (x1, x6, x3) kistestvére, minden földi jót megkapott, sőt! Még egy kicsit többet is, mint a termékcsalád többi tagja. Ez egy úgynevezett 6 csatornás stabilizátorral szerelt gép, ami annyit tesz, hogy a három giroszkóp tengely mellett három gyorsulásmérő szenzort is alkalmaznak. A gép ettől nagyon stabil, apró mérete ellenére is kifejezetten jól repül kültéren.
Az akkumulátor egy egycellás 200mAh-es darab, ami megfelelő teljesítményt ad a tenyérnyi felületű masinának. A gép ún. védőkeretet is kapott, ami segít felfogni az ütközések erőhatásait, így a gép érzékenyebb részei (a motor és a propellerek) még kisebb eséllyel szenvednek el sérülést.

A quadrokopter hatalmas előnye az elődmodellekkel és a konkurenciával szemben, hogy kiegyensúlyozott, precíz 3 lapátos propellerekkel kerül forgalomba. Az alacsonyabb szükséges forgási sebesség miatt a gép jóval halkabb, mint például egy X1-es, és jóval kevésbé hajlamos bárminemű vibrációra is.
A gép hozzánk már az új gamepad stílusú távirányítóval érkezett, ami sokkal minőségibb benyomást tesz, mint a többi syma modell kopogós, ronda, fekete műanyag távirányítója. Az új egység is tudja természetesen a 2.4 Ghz-es protokollt, hátrányként róható fel, hogy erre már nem fért fel az LCD-kijelző.
Tartalékként kapunk négy rotort, illetve mellékelve egy kézikönyvet, no meg egy csavarhúzót a cseréhez.
 A gép elvárt sztenderd szerint már tölthető USB aljzat segítségével is, az ehhez szükséges töltőt a gyártó szintén mellékelte. Tölthető bármilyen USB portól, számítógép TV stb. Természetesen, ha van birtokunkban 220V-os USB táp akkor arról is tölthető. Ilyeneket szoktak adni mobil telefonhoz és táblagéphez egyaránt, de 1 Amperesnél ne legyen nagyobb, mert akkor a multicopterünk akkuja bánja. Ez az adat egyébkén fel van tüntetve az usb tápon. Ha még sincs ilyenünk és szeretnénk, az ALAMODELL üzletben is és online is beszerezhető.

A gép teljesen menetkész, csak behelyezzük az akksit, és mehet is a menet. A gép a levegőben fürgén dobálható, izgága mozgékony kis valami, egészen addig, amíg a kettes módban közlekedünk vele. A lassabb módban lomhább, igazi nagyquados viselkedésű. Nehezen, és lassan indul, és a sebessége is csökken.

Az ütközésvédelmet is volt alkalmunk letesztelni. Fenomenális! A repülési időből alig vesz el, cserébe fantasztikus védelmet nyújt szinte bármilyen behatástól! Bárcsak a többi gyártó is készítene ilyet!

Száz szónak is egy a vége, a syma megint sikeresen a konkurencia fölé lőtt egy szinttel. A kezelés könnyebb, az anyagok strapabíróbbak lettek, és szerintem még a design is jobb. Minden modellező számára megfontolandó, hogy Syma – helikoptert használjon!

Irányítás:
gázkar (fel-le) gáz adagolás
gázkar (jobbra-balra) forgás a tengely körül
irányváltó kar előre hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra balra mozgatásával jobbra-balra döntés
A 3tengelyes GYRO pedig annyit jelent, hogy a helikopter elektronikájába be van építve egy elektronikus szabályzó rendszer, más néven giroszkóp mely a tengely körüli forgást automatán szabályozza.
 Itt már az Y és Z tengelyt is a gyro szabályozza, mivel itt már a rotor felett röpsúly nem található, tehát az előre-hátra jobbra-balra döntést is.

További tulajdonságok

 

Kapcsolódó termékek

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
2.520 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
4.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
4.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
2.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.

Hasonló termékek

Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X21W beépített élőképes kamerával arany
17.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X21W beépített élőképes kamerával kék
17.990 Ft
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X22W beépített élőképes kamerával fekete
19.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X20 fehér drón
9.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X20 fekete drón
9.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X22SW beépített élőképes kamerával fekete
19.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X22SW beépített élőképes kamerával fehér
19.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA D350WH drón szett beépített élőképes kamerával
22.990 Ft 19.990 Ft
Várható szállítás: 2021. december 07.

Mások ezeket is megvásárolták

Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X21W beépített élőképes kamerával kék
17.990 Ft
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
26.990 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Gyártók