Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

SYMA X5UW-D távról dönthető élőképes HD kamera, optikai szenzoros pozíció tartás

33.990 Ft
Kapható választék:
Hány akkuval kéri:
Menny.:db
Gyártó cikkszám: SYMA X5UW-D WIFI HD kamera optikai szenzor fehér
Gyártó: SYMA
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 05.
Szállítási díj: 1.100 Ft

A SYMA X5UW-D a közkedvelt X5UW továbbfejlesztése. Körülbelül másfél év elteltével a SYMA X5UW megjelenése után, a 2018 év eleji SYMA kiállításon sikerült szert tenni egy prototípusra, majd fél év várakozás után elérhetővé vált a végleges verzió X5UW-D néven. Az egy betűs bővítés szerintem nem a legmegfelelőbb, hiszen a modell egy jó csokor újítást kapott.

Az új kamera dőlésszöge immáron távirányítóról állítható, mely 90 fokos döntésszöget biztosít. A beépített optikai szenzorral működő pozíció tartás, mellyel képes a szerkezet egyhelyben lebegni mindenféle beavatkozás nélkül, pedig megkönnyíti azok dolgát, akik még nem jártasok a drónnal való repülésben. A kettős kamera rendszer csak úgy, mint elődjénél, itt is megtalálható. Ez képes felvételt készíteni a kamera micro SD kártyájára és egyszerre a telefon memóriájába is. A SYMA legújabb applikációjának köszönhetően az élőkép közvetítése és a teljes körű telefonos vezérlés is elérhető, amely számos extra funkcióval kecsegtet. A rotor méretének és a motor teljesítményének átszabása jóval stabilabb és csendesebb repülést tesz lehetővé. Könnyű irányításának hála bármilyen kezdőnek a leginkább javasolt drónunk. Vész estén az automatikus leállás csak hab a tortán.

Leírás

A SYMA X5UW-D a közkedvelt X5UW továbbfejlesztése. Körülbelül másfél év elteltével a SYMA X5UW megjelenése után, a 2018 év eleji SYMA kiállításon sikerült szert tenni egy prototípusra, majd fél év várakozás után elérhetővé vált a végleges verzió X5UW-D néven. Az egy betűs bővítés szerintem nem a legmegfelelőbb, hiszen a modell egy jó csokor újítást kapott.

I. Az optikai szenzor jelenléte:
Ez az első modell a gyártónál, mely kapott optikai szenzort.
Képzeljünk el egy alig látható kis szenzort a gép alján, melynek segítségével a drón fényképezi a talajt és a képek információinak összegyűjtéséből megpróbálja kiszámolni az elmozdulás mértékét, majd a drónt ugyanabban a pozícióban tartani. Vagyis optimális körülmények között a gép képes az egész repülési idő alatt egyhelyben maradni GPS vevő nélkül. Ennek a funkciónak a legnagyobb előnye, hogy beltéren is működik, míg a sima GPS-es drónok beltéren nem képesek az automatikus egyhelyben lebegésre, mert, ha nem lát elegendő műholdat, akkor csak a manuális irányítás marad.
Leszögezhetjük tehát, hogy az optikai szenzor egy nagyon jól működő korszakalkotó olcsó újítás.
De persze a drón emellett is elmozdulhat a levegőben bizonyos mértékben beltéren is és mivel a szenzor a talajt fényképezi, ezért a polcnak simán neki mehet. Ilyenkor lép életbe az új védelmi rendszer, mely képes nagyobb ütődés mellett a drón letiltására, így rengeteg esetben megakadályozza a drón károsodását. Illetve, ha a drón a függőleges tengelyéből kellően kimozdul, az elektronika ilyenkor is letilt. Elmondható tehát a szerkezetről, hogy elég strapabíró, általában elég sok   pilóta hibára van szükség ahhoz, hogy a drónhoz cserealkatrészre vagy motorra legyen szükségünk.

II. A megújult távirányítóról dönthető HD kamera:
Az X5UW volt a gyártó első drónja, ahol egymástól külön lehetett felvételt készíteni okostelefonra és micro SD kártyára egyaránt. De itt is a két funkció különálló működése hagyott némi kivetnivalót.
Az új jövevény ezeket a hibákat is kiküszöbölte és gyakorlatilag ugyanezt a kamerát örökölte meg a SYMA X25PRO GPS-es nagytestvér modellje is. Itt már lehetőség van a kamera automatikus döntésére a távirányító segítségével több pozícióba is a vízszintestől egészen a lencse függőleges állásáig. Tehát, ha a drónt nem kapcsoljuk össze okostelefonnal, akkor is a távirányítóról tudunk gombnyomásra fotót és videót egyaránt készíteni micro SD kártyára. Ha viszont összekapcsoljuk   WIFI-n keresztül, így is nézhetjük az élőképet, de a jobb minőség érdekében micro SD kártyára is menthetjük. Azonban arra is van lehetőségünk, hogy WIFI-n keresztül áttöltsük a tartalmat a mobil memóriájába anélkül, hogy a micro SD kártyát kivennénk. A készített tartalmak ebben az árkategóriában abszolút jónak mondhatók, ha nem túl nagy az elvárásunk. A felvétel HD minőségben készül a micro SD kártyára 1280x720 képpont felbontás mellett. A csomag a micro SD kártyát nem tartalmazza! A legtöbb mobiltelefonban használt micro SD kártyával kompatibilis egy bizonyos méretig.

III. Tökéletesített repülési tulajdonságok:
A gyártó elsőként a rotorlapátok széllességét szabta jóval nagyobbra, illetve magán a dőlésszögön is változtatott. Ehhez módosított elektronikai vezérlést használt a kevesebb fogyasztás és a dinamikusabb működés végett. A vezérlő motorok is megújultak. Akinek van módja kipróbálni az X5UW és X5UW-D modellt is, annak egyből feltűnik, hogy az új jövevény jóval halkabb és könnyedebben suhan a levegőben. Mivel nekünk mind a két gépből van bemutató darabunk, ezért volt elég időnk tesztelgetni egymással párhuzamban a két készüléket. Nálunk az új drón sokkal élvezhetőbb és dinamikusabb repülést produkál az esti órákban is, mikor az optikai szenzor nem működik. Szél ellenálló képessége valamelyest javult, sokkal élvezetesebb vele a nyolcasozás a levegőben. Az irányváltás reakció ideje is javult. Viszont nappali repülésnél az optikai szenzor elég érdekessé teszi a rutinos pilóták próbálkozásait is.

IV. Az alapdolgok sokasága, melyek szinte semmit sem változtak:
Aki az elődöt nem ismeri, annak röviden elég annyit tudni, hogy igazi bestseller alkat a drón, kimagasló ütésállósággal, verhetetlen egyszerűséggel és kivételes manőverezési képességekkel,
bővített kamerafunkciókkal és akár mobiltelefonos vezérléssel. A fényképeken is tisztán látható, hogy ez a repülő pogácsa teljesen más irányvonalat képvisel kinézet tekintetében, mint a hagyományos drónok. Nekem személy szerint nagyon tetszik az új design, azt viszont tényként kell kezelni, hogy a vékony leszállótalpak és a kicsi homlokfelület érezhető javulást hozott a gép szeles körülmények között tapasztalható viselkedésében. A csúcssebesség is nőtt valamelyest és a láthatóság is javult. A szín tekintetében a kissé zavaró meggy-metál fényezést a gyártó elvetette szerencsére és visszatért a hagyományos fehér színhez, csak némi díszítésként köszönt vissza a meggy-metál szín. A fények elhelyezése is okosan megoldott, az éjszakai repülés során teljesen használható tájékozódást tesz lehetővé külső nézetben. Maradt az előd modellnél bevezetett új távirányító ugyan azzal a fehér színnel és meggy-metál díszítéssel a gombok körűl. A távirányító csupán annyit változott, hogy a bal felső sarokban kettő gomb helyett négyet találunk. A plusz két gomb a kamera buktatására szolgál. Az eddigi élőkép közlés sokat finomodott, a vállalható hatótávolság tekintetében is nőtt, ami egy WIFI-s géptől nagyon jó eredmény. A kamera két további nagyon hasznos funkcióval rendelkezik. Egyszerre támogatja a 720p HD felvételeket és a kép közlést. Most már a felvételeknek a jelzavarokat sem kell szükségszerűen tartalmazniuk, ugyanis két rögzítési módon fut szimultán a kamera. Először is rögzíti a jó minőségű fájlt a fedélzeten egy memóriakártyára, valamint a tömörített változatot stabilabb jel és folyamatosabb továbbítás mellett a telefonunkra küldi. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Akarom mondani… A kártya is jóllakik, a sávszélesség is megmarad.
És itt végre tovább megy a gyártó. Ha nem kapcsolódunk mobillal WIFI-n keresztül a kamerához, akkor is képes videót és fotót rögzíteni a távirányítóról egy gombnyomásra a kamerába helyezett micro SD kártyára.
Ejtsünk pár szót még a telefonnal való irányíthatóságról. A modell szoftvere a telefon döntögetésével történő irányítást is lehetővé teszi, ami, valljuk be, inkább mókás parti funkció, mint komolyan vehető irányítási mód. Ami viszont tényleg megmozgathatja a használó fantáziáját, az a megtervezhető repülési útvonal. Nincs szükség hozzá semmi különleges tudásra, csak tudjon az ember egy Android vagy iOs rendszerű mobiltelefont kezelni. A dolog úgy működik, hogy a telefonunkon lerajzolunk egy formát, amit a drón megpróbál a levegőben leutánozni. A dolog szórakoztató és a drón tényleg majdnem teljesen úgy repül, mint ahogyan azt lerajzoltuk. Ezen plusz funkciók használatához viszont elengedhetetlen a barometrikus szenzor, azaz a magasságtartó automata, mely az optikai szenzornak köszönhetően tényleg használhatóvá is vált. Ezt úgy kell elképzelnünk, hogy ha egy tetszőleges magasságban a gázkart elengedjük, akkor a drónunk automatikusan tartja a magasságát és az optikai szenzornak köszönhetően a pozícióját is. Természetesen a már a jól bevált és megszokott headless mód sem hiányzik a fedélzetről. Aki még nem tudná, ez annyit jelent, hogy a gép irányától függetlenül a kart előre tolva előre felé, hátra húzva visszafelé fog dönteni, még ha folyamatosan forog is vele az ember. Ez megkönnyíti a kezdeti próbálkozásokat, nem kell beleszokni a szemben való irányításba, csak irányítani kell a gépet és megy. Ami viszont új pluszként jelenik meg a gép funkció között, az az automata fel- és leszállási mód nagyon jó gyakorlati használhatósága, mert a drón most már egypontban marad használata közben és nem úszik el.

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?
A 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nemcsak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengelyt, azaz az előre-hátra, valamint a jobbra-balra dőlést a levegőben a giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz, azaz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyanerre a pontra visszaállni. Ez egy modern technológia, mivel, ha ezekben a szerkezetekben nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp, egyszerűen reptethetetlenné válna és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetett megoldani több-kevesebb sikerrel melyek anno vagy nem voltak elég stabilok a repüléshez vagy a legkisebb szél is gátolta őket a repülésben. Nem úgy, mint most, akár már szélben is reptethetők.

Összességében a SYMA-nak az X5UW-D személyében sikerült egy olyan drónt összekalapálnia, mely   kedvező piaci ár szegmensű és egy teljesen megújult X5-ötöt jelent nekünk. Ezzel az modellel végre elérhetővé vált a hőn áhított egyhelyben lebegés kora. Az új funkciók sokaságához a jó légellenálló képesség, a javuló hatótávolság, a jobb multifunkcionális kamera, mely a távirányítóról dönthető, az optikai szenzoros pozíció tartás, melyhez természetesen automata magasságtartó, a fel-le szállási mód, az útvonaltervező és headles mód párosul.

Irányítás:
gázkar fel-le>>> gáz adagolás
gázkar jobbra-balra>>> forgás a tengely körül
irányváltó kar előre-hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra-balra mozgatásával jobbra-balra döntés

SYMA X5UW-D optikai szenzoros, élőképes HD kamerás drón főbb jellemzői:

-Optikai szenzor jelenléte, mely végre lehetővé teszi a drón egyhelyben lebegését mindenféle beavatkozás nélkül
-Útvonal tervező funkció
-Magasságtartó automata
-Gombnyomásra történő automatikus felszállás és landolási mód
-Headless mód
-Jobb aerodinamikai képességek
-Jobb hatótávolság
-Távirányítóval dönthető HD kamera (1280x720 videó rögzítési lehetőség)
-Videó felvétel okostelefonra és micro SD kártyára egyaránt
-Okos telefonnal  és távirányítóval is vezérelhető
-360 fokos műrepülési képesség
-Újratervezett éjszakai LED fények
-Akkumulátor merülést jelző LED fények
-Teljes lemerülés előtt a drón automatikusan leszáll
-Könnyen cserélhető moduláris akkumulátor

Paraméterek

SYMA X5UW-D drón műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság kb. 100m
Teljes hossz/szélesség 365mm
Teljes hossz/szélesség rotorvédővel 395mm
Hossz/szélesség max. 265mm
Törzs magasság 80mm
Fő rotor átmérő 145mm
Távirányító méret 155mm x 125-145mm x 25-55mm
Távirányító működés 4 db AA elem vagy AA típusú akkumulátor (nem tartozék)
Töltési idő kb. 90 perc
Repülési idő kb. 7-9 perc
Nettó súly 100g (akku nélkül)
Teljes súly akkumulátorral együtt 123g
Teljes súly akkumulátorral és rotorvédővel együtt 128g
Akkumulátor 3,7V 500mAh Li-Poly
Motorok 4 db fő motor
Video 128x720 30fps
Fotó Megapixel
 
A csomag tartalma
 
1 db SYMA X5UW-D típusú drón
1db multifunkcionális WIFI FPV 90 fokban dönthető kamera
1 db modern 2,4GHz távirányító
1 db USB töltő
1db Li-Poly akkumulátor 3,7V 500mAh
1db univerzális telefonrögzítő modul a távirányítóhoz
1db csavarhúzó
4db leszállótalp
4db rotorvédő
4db tartalék fő rotor lapát
1db angol nyelvű leírás
Micro SD kártyát és kártyaolvasót a szett nem tartalmazz!
 
Repülésre kész állapotban érkezik!

További tulajdonságok

 

Kapcsolódó termékek

SYMA X5UW/X5UW-D-11-Battery 3,7V 500mAh- Akkumulátor gyári 3,7V 500mAh

Gyártó: SYMA
Raktáron
3.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-03A-Protecting frames white- Rotorvédő fehér

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.370 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-06-Motor A- Fekete-fehér vezetékes motor

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-07-Motor B- Piros-kék vezetékes motor

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-04A-Landing skids white- Leszállótalp fehér

Gyártó: SYMA
Raktáron
790 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HC/X5HW/X5UW/X5UW-D-13-Plating object- Rotor díszítő kupak

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.390 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HC/X5HW/X5UW/X5UW-D-04-USB cable - USB töltő piros csatlakozós

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.390 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-11-Battery 3,7V 500mAh- Akkumulátor gyári 3,7V 500mAh 3db

Gyártó: SYMA
Raktáron
9.790 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5UW/X5UW-D-30-5:1 töltő + 4db gyári akku 3,7V 500mAh

Gyártó: SYMA
Raktáron
12.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

Syma X5UW/X5UWD/X5UC-10-Lamp-Cover Led világítás burája

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: Syma X5UW/X5UWD/X5UC-10-Lamp-Cover Led világítás burája
1.100 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

Hasonló termékek

Syma Z3 Összecsukható Drón, élőképes HD kamera, optikai szenzoros pozíció tartás.

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: Syma Z3 kamerás összecsukható drön szett
35.000 Ft 29.900 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HC Phantom mini 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+HD CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HC fehér-zöld
29.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HC Phantom mini 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+HD CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HC kék-fekete
29.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HW Phantom mini 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+FPV CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW fehér-zöld
29.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X5HW Phantom mini 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+FPV CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
29.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA Z1 összecsukható drón, élőképes HD kamera, optikai szenzoros pozíció tartás, mobilos irányítás

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA Z1 előképes HD kamera fekete
25.990 Ft 23.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA Z4W drón élőképes kamerával automata magasságtartással kaszkadör mutatványokkal

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA Z4W drón szett
25.990 Ft 18.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X15W FPV (WIFI) élőképes kamerával, automata magasságtartással és fel-le szálló funkcióval

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X15W kamerával fehér-kék színű
24.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X15W FPV (WIFI) élőképes kamerával, automata magasságtartással és fel-le szálló funkcióval

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X15W kamerával fekete-arany színű
24.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X23W FPV (WIFI) élőképes kamerával, automata magasságtartással és fel-le szálló funkcióval és moduláris akkumulátorral

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23W kamerával fekete színű
23.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X23W FPV (WIFI) élőképes kamerával, automata magasságtartással és fel-le szálló funkcióval és moduláris akkumulátorral

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23W kamerával fehér színű
23.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA Z5 Heliquad drón automata magasságtartással kaszkadör mutatványokkal

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA Z5 drón szett
19.990 Ft 16.490 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.
Akcióból hátralévő idő

SYMA Z4 kamera nélküli drón automata magasságtartással kaszkadör mutatványokkal

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: Syma Z4 drón szett
18.990 Ft 14.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

Syma X15T éjszakai cirkáló, automatikus magasságtartással és új kaszkadőrmutatványokkal

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X15T NIGHT HAWK éjszakai sólyom drón szett narancs színű
17.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X25PRO FPV távról dönthető HD kamerával, GPS-el, követő, hazatérő, lebegő, fel-le szálló funkcióval

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X25PRO FPV HD kamerával, GPS-el
49.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X23 kamera nélküli drón egygombos felszállás és landolással, automata magasságtartással

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23 kamera nélkül fehér
17.900 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA X23 kamera nélküli drón egygombos felszállás és landolással, automata magasságtartással

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23 kamera nélkül fekete
17.900 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA Z6 Dual dönthető kamera 1080p+ 12MP Gesztus vezérlés, GPS, Optikai szenzor 28perc repidő

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA Z6 1080p+ 12MP összecsukható GPS.-es drón szett
74.990 Ft 67.000 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA W1 PRO, Dulal kamera, 4K 12MP. gesztus vezérlés, Brushless motor, GPS, optikai szenzor, 18 perc

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA W1 PRO 4k 12MP, GPS. drón szett
85.000 Ft 77.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

SYMA W3 2K dönthető kamera gesztus vezérlés, Brushless motor, GPS, optikai szenzor, 27 perc

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: Syma W3 drón szett
102.990 Ft 95.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

Mások ezeket is megvásárolták

SYMA X5UW/X5UW-D-30-5:1 töltő + 4db gyári akku 3,7V 500mAh

Gyártó: SYMA
Raktáron
12.990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 05.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!