file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

42.990 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: SYMA X8SW WIFI HD kamerával
Gyártó: SYMA
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. július 07.
Szállítási díj: 790 Ft
A méltán népszerű hatalmas méretű SYMA X8-as sorozat legújabb tagja. Az elődjéhez képest rengeteg újítást kapott. Új külső, jobb aerodinamikai tulajdonságok, jobban ellenáll a szélnek. Modern letisztult távirányítója sokkal jobban vezérelhető a botkormányokkal, nagyobb érzékenységgel és több átgondolt funkcióval van ellátva. Az új élőképes HD kamera részletgazdagabb, élénkebb videót tesz lehetővé, az FPV rendszer képfrissítése is sokat javult, most már a fotózást és a videózást távirányítóról és mobiltelefonról is egyaránt vezérelhetjük. A fotót és a videót is a mobilunk memóriájába vagy a mellékelt micro SD kártyára is egyaránt rögzíthetünk. A SYMA FPV alkalmazás is számos újításon esett át. A moduláris akkumulátor egyszerű akku cserét tesz lehetővé, és sokkal biztonságosabb. A rotorvédő, a talp, a rotorlapát csavar nélkül rögzülnek, így felrakásuk és levételük pillanatok alatt elvégezhető. A magasságtartó automata is sokkal kifinomultabb lett és a felszállást, illetve a landolást most már egy gombnyomással vezérelhetjük.

SYMA X8SW 4CH+ FPV HD CAM+automata magasságtartó+ fel-le szálló funkció

42.990 Ft
Kapható választék:
Hány akkuval kéri:
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Paraméterek

Syma X8SW Drón műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság Kb. 150m.
Teljes hossz/szélesség 585mm
Teljes hossz/szélesség rotorvédővel 595mm
Hossz/szélesség max. 385mm
Törzs magasság 190mm.
Főrotorátmérő 230mm.
Adó méret (H x Sz x M) 155mm x 125-155mm x 25-55mm.
Adó működés 4 db AA elem vagy AA típusú akkumulátor (nem tartozék).
Töltési idő kb. 100-120perc.
Repülési idő kb. 9perc.
Nettó súly 460g (akku nélkül).
Teljes súly akkumulátorral együtt (rotorvédő és kamera nélkül) 580g.
Teljes súly akkumulátorral kamerával és rotorvédővel együtt 630g.
Akkumulátor 7,4V 2000mAh. LI-poly.
Motorok 4db főmotor
 
A csomag tartalma
 
1 db Syma X8SW típusú drónt
1 db Előkép közvetítésére alkalmas HD gyári kamera
1 db 2,4Ghz. modern távirányító nagyobb hatótávolsággal
1 db 220V-os töltő
1db LIPO akkumulátor 7,4V 2000mah.
1db univerzális telefon tartó
1db 4GB micro SD kártya
1db USB portós kártyaolvasó
1db csavarhúzó
1db villáskulcs
4db leszállótalp
4db. rotorvédő elem
4db. tartalék főrotorlapát
1db angol nyelvű leírás
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

Az X8-as széria fejlődése:

2015: A Syma piacra dobta az X8W széria személyében nagy méretű drónját, ami már akkor előképes kamerával volt felszerelve, de HD minőségű videó rögzítésére még nem volt alkalmas.

2016: Az X8HW megjelenése. Új kamerát kapott micro SD kártya foglalattal, így már alkalmassá vált HD minőségű videók rögzítésére, de a kamera még mindig egy úgymond öszvér megoldás volt.
Ezen kívül nagy újításként még bekerült az új barometrikus szenzor, azaz az automata magasságtartás.

2017: Az X8SW megjelenése. A magasságtartó automata új, jóval kifinomultabb szenzort kapott és bekerült új funkcióként a gombnyomásra történő automatikus felszállás és landolás. A teljes vázat is újra cserélték, ami átszabásának köszönhetően aerodinamikailag is megújult. Így sokat javult a légellenálló képessége. A moduláris kiegészítők pedig sokkal egyszerűbb használatot biztosítottak.
A kamera elhagyta régi öszvér megoldását, most már teljes funkcionalitással volt használható, mind micro SD kártya vagy mobil memória esetén. A fotó és videó minőségénél is némi előrelépés volt tapasztalható.

Már nagyon vártuk, hogy végre kézbe vegyük és kipróbálhassuk az X8-as drón legújabb tagját- amely a SYMA X8SW jelölést kapta- hiszen a régi modellek is méltán népszerűnek bizonyultak.
A csomagból kibontva elcsodálkoztunk, hogy gyakorlatilag minden megváltozott. Egy teljesen új drónt kaptunk az X8SW személyében, ami gyakorlatilag a régi modellre egyáltalán nem emlékeztet.
De mennyünk csak szépen sorjában.
Maga a gép teljesen új külsőt kapott, a váz nem csak hogy megújult, de aerodinamikailag is átszabták, ez majd a kültéri kissé szeles időben jelent majd nagy előnyt a repülés során. Az új desing fehér-meggymetál színű, ami nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem jól észrevehető nagyobb távolságokból is. A drón, mind már megszoktuk, önmagában van elhelyezve a kartonban helytakarékoság miatt, az egyéb kiegészítők: akkumulátor, rotorlapát, rotorvédő külön vannak csomagolva.
A talp és rotorvédő felhelyezése hihetetlenül egyszerű lett. Most már nincsenek csavarok, csak be kell csúsztatni a helyükre és a végén automatikusan bepattan, a levételük is ilyen egyszerűséggel zajlik, csak a záró patentet kell benyomni és már ki is lehet őket csúsztatni.
A rotorlapát régi megoldása az volt, hogy a rotorlapátot rá kellet nyomni a tengelyre, volt egy mini méretű tengely fixáló műanyag és egy stift, amivel össze kellet az egészet hozni. Ezzel egy egyszerű kezdőnek hamar meggyűlt a baja, a fixáló stift könnyen elgurult, parányi mérete miatt szinte lehetetlen volt megtalálni. Ezt akkor a gyártó úgy orvosolta, hogy rakott tartalékot a szettbe.
De a szenvedésnek most már vége, az új rotorlapátot csak rá kell nyomni a tengelyre, szorulásig el kell fordítani és már meg is vagyunk. Hogy ne csússzon el, egy hozzá illő villás kulcsot is mellékelt a gyártó, így könnyedén ellen lehet tartani.
Az akkumulátor moduláris lett, ez azt jelenti, hogy egy tokba lett beépítve, illetve a kábel csatlakoztatása is az akku helyrecsúsztatásával automatikusan rögzül, így legalább nem kell minden akku berakásánál a kábelek összedugásával és azok begyürködésével foglalkoznunk, hogy a záróajtót be tudjuk csukni. Nyilván az új akkunak hátránya is van, mert így a drón csak saját akkuval használható, másik utángyártott akkuval már nehézkesebb.
Az új moduláris kiegészítőknek köszönhetően úgy leegyszerűsödött az egész, hogy ha most valaki személyesen jönne be az Alamodell üzletébe X8SW drónt vásárolni és megkérne bennünket, hogy a kiegészítőket is rakjuk neki fel, illetve repüljük is be, akkor ez mindösszesen 6-7percet venne igénybe, a régi modellnél ugyanez az üzembehelyezés 20 percig tartott.
A test LED megvilágítása is valamelyest változott a színharmónia miatt, különbség viszont a régi drónhoz képest nem nagyon tapasztalható, hisz e tekintetben a gyártó mindig elkápráztat minket.
A csomag következő fontos tartalma a távirányító, ami megint csak teljesen megújult. Az ergonomikusan kialakított távvezérlő a drágább, több százezres gépek távirányítójára hasonlít leginkább. Anyaghasználata kifejezetten jónak mondható, főleg ebben a kategóriában. A botkormányok érzékenysége sokat javult, kotyogásuk szinte teljesen megszűnt a régi modellhez képest. Viszont megmaradt a 4db ceruza elemes kialakítás. Nagy pozitívum még, hogy a fotó és videó kapcsoló gombok teljesen új helyre kerültek és nem a régóta nem használatos trimm kapcsoló szolgálja ki ezen funkciókat. A finom trimm kapcsolók új helyet kaptak, ezek használata a távirányító botkormányain érhető el, használatuk kissé furcsa, de könnyen megszokható. Ezekre a funkciókra azonban nem igazán van szükség. Helyette viszont, ha szükség van rá, a gyro reset egyből megoldja az ilyen jellegű problémákat. Az LCD kijelző eltűnt, ugyanúgy nincs jelen, mint a drága kategóriás drónokon. Igazából eddig sem volt sok értelme, mert a trimm állásokon és a táv elem feszültségén kívül nem sok minden másra volt használható.
A kamera tesztelésekor azt leszögezném, hogy a régebbi X8HW már kapott micro SD kártya nyílást, de a fotót csak a telefonon megjelenített élőkép kimetszése jelentette, micro SD kártyára nem tudott készíteni. Videózás tekintetében olyan megoldást használt, hogy ha összekapcsoltuk a telefont a drón kamerájával és rányomtunk a videó rögzítésre, akkor tudott csak vele párhuzamosan készíteni felvételt a micro SD kártyára.  Másképp nem volt lehetőség a videó rögzítésére. Az új X8SW-nél viszont már lehet a távirányító fotó és videó gombjával felvételt készíteni micro SD kártyára. Itt már az SD kártyára készített képek 1 megapixelesek és nem csak a telefon mentetett VGA, azaz 640X480 áll rendelkezésre. Videót viszont csak az SD kártyára tudunk rögzíteni, melynek felbontása 1280X720, tehát HD, minősége valamelyest jobb, kissé élesebb és tisztább lett. Így már legalább eléri azt a szintet, mint a sima WIFI nélküli HD kamerásnál. A telefonra rögzített tartalmak szinte semmit sem változtak, de jelen állás szerint a WIFI ennyire képes, más rendszerek jóval költségesebbek. A WIFI élőképe élénkebb lett és folyamatossága is javult, ami a mobilon rögzített felvételeken is látszik. Élőkép tekintetében a hatótávolság annyi maradt, mint a réginél, mert a WIFI okozta korlátok többre nem igazán képesek. Viszont így is elmondható, hogy sokat finomodott az egész rendszer, otthoni használatra játék céljából tökéletesen megfelelő. A kimagasló minőségű felvételek készítésére továbbra is megmaradnak a 300-400 ezer forintos drónok.
Most pedig térjünk ki a repülésre. Első felszállás előtt érdemes a girót resetelni, tehát letesszük a gépet olyan helyre, ahol teljesen vízszintes a pozíciója. Összehangoljuk a távot a géppel, aztán lehúzzuk a két kart a jobb alsó sarokba és már meg is vagyunk.
Az automatikus felszállásra és landolásra voltunk leginkább kíváncsiak. A gépen benyomtuk az automata felszállás vezérlő gombot és a gép felemelkedett kb. 1 méter magasra. Csak minimálisan úszott el a levegőben pedig légmozgás sem volt szinte semmi. Aztán fölemeltük a gázkar nyomásával a gépet kb. 10 méterre, itt hagytuk egy kicsit lebegni, leírtunk vele két nyolcast a levegőben. Némi korrekciót igényelt néha, mivel GPS nincs benne, ezért egyhelyben még teljesen biztosan nem tudja megtartani magát. Viszont ezeknél a gépeknél épp az az érdekes, hogy lehet őket irányítani. Végül nyomtunk neki egy automatikus leszállás funkciót és az X8SW szépen letette magát. Ezen funkciók használatánál azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy legyen fel- és leszálláskor elég üres hely, mert, ha nincs és ráadásul kezdő pilóták vagyunk, könnyen fel tudjuk borítani. Ha leszálláskor elér valamit a rotorvédő vagy ha nem egyenletes a talaj, el tud akadni például az úttest vagy járda közötti részben. Ilyenkor aztán tud érdekes dolgokat művelni. Mi meg csak nézünk közben a drónra- „mint  borjú az új kapura”- mert első repülésünk révén nem tudjuk mit kell csinálni. Persze ha előre tudnánk, hogy ilyenkor vagy a vészfék funkciót (a karok alulra való összetolását) vagy a gázkart folyamatosan lefelé kell húzni, akkor nem érne minket meglepetés.
De most ezt félretéve, nagyon sokat finomodott a magasságtartó automata, az előző modellhez képest jól végzi a dolgát. Az automatikus fel- és leszállás is tök jól használható, csak ha valaki kezdő, ne 1-2 méteres szabad helyen akarja próbálja ki az automatikus leszállást. Egyébként, ha ennél jóval drágább GPS drónt veszünk és házak között próbáljuk meg automatikusan letenni a szerkezetet, ahol nem olyan jó a műhold vétel, az is simán tévedhet 4-5 métert. Ha pedig kissé szelesebb időben próbálkozunk a Syma X8SW drónunkkal, akkor, akinek volt már régebbi típusa, az érzi igazán, mennyivel jobban ellen lehet tolni a légmozgásnak. Aki meg teljesen kezdő, annak javasoljuk, hogy nagyobb szabad területen szélmentes időben próbálkozzon első alkalomkor.

Összességében
az X8SW sokat fejlődött az elődjéhez képest, de azért egy még jobb minőségű kamerát is elfogadtunk volna, viszont akkor az ára is jóval magasabb lenne. Így is kellő újítást hozott a régi X8-hoz képest, mint kamera, mint pedig minden tekintetben.

Irányítás:

gázkar (fel-le) gáz adagolás
gázkar (jobbra-balra) forgás a tengely körül
irányváltó kar előre hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra balra mozgatásával jobbra-balra döntés

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?

3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nem csak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengely, azaz előre-hátra dőlés és jobbra-balra dőlést a levegőben giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyan erre a pontra visszaállni. Ez egy modern új technológia, mert ha ezekbe a szerkezetekbe nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp egyszerűen reptethetetlené válna, és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetet megoldani, több kevesebb sikerrel melyek anno egész egyszerűen vagy nem voltak elég stabilak a repüléshez vagy a legkisebb szél gátolta őket a repülésbe.
Nem úgy, mint most akár már szélben is elreptethetőek.

SYMA X8SW FPV REAL-TIME drón főbb jellemzők:

-A megbízható gépeiről ismert Syma terméke
-Hatalmas méret és impozáns megjelenés, gyönyörű gépházba bújtatva

-Aerodinamikailag megújult géptest ami jobban ellenál a szélnek
-Új, fehér-meggymetál design mely nagy távolságból is jó rálátást biztosít
-Nagy teljesítményű, mégis olcsón cserélhető motorok
-Stabil mégis gyors és könnyen vezethető vezérlés
-Barommetrikus magasságtartó funkció, gombnyomásra történő fel/le szállással
-Headless mód egy olyan beállítási lehetőség, ahol a modell forgatása elválik a döntések irányától.-HD minőségű kamerafelvétel
-Új technológiájú FPV rendszer, mely az élőkép közvetítése mellett lehetőséget kínál felvételek (fotó/videó) készítésére SD kártyára és a mobil memóriájába egyaránt
-Nagy hatótávolságú modern Syma-kompatibilis távirányító
-Rotorvédők védik a propellereket a kisebb ütközésektől
-A gépházzal teljes összhangban lévő LED megvilágítás, mellyel akár teljes sötétségben is tökéletes a navigálás.

További tulajdonságok

 

Kapcsolódó termékek

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-23-Mobile phone fixed mounting -Telefontartó csipesz

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-03-Blades- Rotorlapát

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.590 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-04-Landing skids- Leszállótalp

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.590 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-05-Protecting frame -Rotorvédő

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.590 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-06A-Motor yellow-white- Sárga-fehér motor

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-06B-Motor red-black -Piros-fekete motor

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW-11-WIFI camera- WIFI kamera

Gyártó: SYMA
Raktáron
14.490 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-12-Main gear- Főfogaskerék tengellyel

Gyártó: SYMA
Raktáron
1.790 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-15A-Main blades cover red- Rotorfedő kupak piros

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.290 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-19-Camera hanger- Kamera tartó doboz

Gyártó: SYMA
Raktáron
3.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SW-22B-Receiver board-Vevő

Gyártó: SYMA
Raktáron
9.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-15B-Main blades cover silver- Rotorfedő kupak ezüst

Gyártó: SYMA
Raktáron
2.290 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SC/X8SW/X8SW-D/X8PRO-10-Charger Töltő

Gyártó: SYMA
Raktáron
5.500 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

Hasonló termékek

SYMA X8SC normál HD kamerával,automata magasságtartással és fel-le szálló funkcióval

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X8SC drón normál HD kamerával
42.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8SW-D 4CH+ távról dönthető FPV HD kamera+automata magasságtartó+ fel-le szálló funkció

Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X8SW-D távról dönthető FPV WIFI HD kamerával
42.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8HW 4CH+FPV HD CAM+automata magasságtartó funkció

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X8HW WIFI HD kamerával
42.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8W Venture 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+FPV CAM +2,4GHz (LCD) digitális kijelző

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X8W fekete
39.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8W Venture 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+FPV CAM +2,4GHz (LCD) digitális kijelző

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X8W fehér
39.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X8PRO 4CH+FPV dönthető HD kamera+GPS-el ellátott automatikus lebegő, hazatérő, fel-le szálló funkció

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X8PRO GPS dönthető élőképes HD kamerával
59.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

Mások ezeket is megvásárolták

SKYTECH TK110 összecsukható drón élőképes kamerával , magasságtartó funkcióval, útvonal tervezővel

Gyártó: SKYTECH
Raktáron
Gyártó cikkszám: SKYTECH TK110 FPV bordó
24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X54HW 4CH+6-tengelyes giroszkóp +FPV CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

SYMA X5HW Phantom mini 4CH+ 6-tengelyes giroszkóp+FPV CAM +2,4GHz (LCD) +barometrikus szenzor

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
27.990 Ft
Várható szállítás: 2022. július 07.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére