file:///C:/Users/User/Downloads/googlea4bc4047d6089a1d.html

Az Alamadár cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Termékek Menü

SYMA Z1 összecsukható drón, élőképes HD kamera, optikai szenzoros pozíció tartás, mobilos irányítás

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
23.990 Ft
Gyártó cikkszám: SYMA Z1 előképes HD kamera fekete
Gyártó: SYMA
Elérhetőség: Beszerzés alatt!
Szállítási díj: 790 Ft

Megérkezett a SYMA új összecsukható szendvicsdrónja, mely igazán kis helyen is elfér.
A SYMA Z1 drón csomagja távirányítót nem tartalmaz, mivel a könnyű hordozhatóság jegyében született.
Okostelefonal vezérelhető. A beépített optikai szenzornak köszönhetően a gép képes önmagától egyhelyben lebegni minden beavatkozás nélkül, így a mobillal való irányítás könnyedén elsajátítható, mely történhet a telefon giroszkópjának használatával szenzoros vagy akár az útvonal képernyőre rajzolásával is.
Az élőkép közvetítésére alkalmas manuálisan dönthető HD kamera 1280*720 felbontással bír.
Ajánlott mindenkinek, aki egy olcsó, játékos, mégis jól és könnyen használható szelfi drónt keres magának.

Végre egy olcsóbb ár szegmensű drón, ami tényleg könnyeden irányítható mobil telefonnal a beépített optikai szenzornak hála, és az élőkép közvetítés tényleg HD és nem csak félre vezetés.

Kapható választék:
Hány akkuval kéri:

Paraméterek

SYMA Z1 összecsukható drón műszaki adatok
 
Maximális hatótávolság kb. 70 m
Méretek becsukva 145*65*30 mm
Méretek kinyitva 135*225*25 mm
Teljes hossz/szélesség rotorok végéig átlóban mérve (kinyitva) 265 mm
Teljes hossz/szélesség rotorok végéig (kinyitva) 195*225 mm
Hossz/szélesség a váz végiég 145*65 mm
Törzs magasság (kinyitva) 30 mm
Fő rotor átmérő 80 mm
Töltési idő kb. 90 perc
Repülési idő kb. 8-10 perc
Nettó súly 70 g (akku nélkül)
Teljes súly akkumulátorral 91 g
Akkumulátor 3,7V 500mAh Li-Poly
Motorok 4db fő motor
 
A csomag tartalma
 
1 db SYMA Z1 típusú drón beépített élőképes kamerával
1 db USB töltő a drón akkumulátorához
1db Li-Poly akkumulátor 3,7V 500mAh
4db fő rotor lapát (azaz csak 2 pár)
4db rotorvédő
1db angolnyelvű kézikönyv
Repülésre kész állapotban érkezik!

Leírás

Megérkezett a SYMA új összecsukható szendvicsdrónja, mely igazán kis helyen is elfér!

A SYMA gyártó jó sokáig váratott az első viszonylag kis méretű összecsukható drón, a Z1 megjelenésével. De megérte a várakozást…
Más gyártó, mint például a JJRC, már jó ideje jelen van a piacon az úgy nevezett „FOLDABLE” drónjaival. Ezekkel a termékekkel a legnagyobb problémát a mobilon keresztül történő nehézkes irányítás jelenti. Mivel a drón optimális beállítás mellett is repülés közben úszik kissé a levegőben, és ha még a légmozgás is rásegít, akkor már teljes lesz a káosz egy kezdő kezében. A távirányító jelenlétének hiánya, az okoseszköz kijelzőjén történő vezérlés, melynek érzékenysége nem a legmegfelelőbb, jóval nehezebbé teszi az eszköz irányítását, így nehezebbé válik az irányítás a levegőben. Nagyobb az elsodródás és sokkal könnyebb a szerkezetet egész egyszerűen odavágni. Mire a géppel az emberek jó része megtanul jól navigálni, addigra drónjával annyiszor ütközik, hogy a gép viselkedése megbízhatatlanná válik, vagy teljesen elromlik.

A SYMA Z1 drón csomagja távirányítót nem tartalmaz, mivel a könnyű hordozhatóság jegyében született. Okostelefonnal vezérelhető. A beépített optikai szenzornak köszönhetően a gép képes önmagától egyhelyben lebegni minden beavatkozás nélkül, így a mobillal való irányítás könnyedén elsajátítható, mely történhet a telefon giroszkópjának használatával szenzoros vagy akár az útvonal képernyőre rajzolásával is. Az élőkép közvetítésére alkalmas HD kamera 1280x720 felbontással bír.
Ajánlott mindenkinek, aki egy olcsó, játékos, mégis jól és könnyen használható szelfi drónt keres magának.

Az optikai szenzor úgy néz ki, mint egy nagyon miniatűr fényképezőgép optikája. Ez a szerkezet repülés közben fényképezi a talajt és a fényképek automatikus összehasonlításával megpróbálja kiszámolni az elmozdulás mértékét. Így tudja a gépet ugyanabban a pozícióban tartani. Ezáltal optimális környezetben lehetővé válik, hogy a drón a teljes repülési idő alatt képes egyhelyben maradni minden beavatkozás nélkül. Ha az akku pedig lemerül, egész egyszerűen leszáll és leáll.
Így a mobilos vezérlés is jóval könnyebbé válik, mert nem kell folyamatosan kontrollálni a gép sodródását, mivel magától is egyhelyben marad a levegőben. Ha pedig irányítjuk és a virtuális kart közben elengedjük, a drón ott próbálja magát automatán stabilizálni, ahol van. De ha mindezek ellenére ragaszkodunk a hagyományos távirányítóhoz, ez sem jelent problémát, mivel a termék néhány újabb SYMA távirányítóval kompatibilis.  

A másik legnagyobb újítás a jóval gyorsabb reakcióidővel rendelkező élőképes HD kamera. Itt is az élőkép közvetítése a drón saját WIFI csatornáján keresztül történik. A fotók, videók rögzítésére a telefonunk memóriájába van lehetőségünk. Most végre a HD tényleg az, ez idáig sajnos az volt a jellemző, hogy az élőkép rögzítése a gyártók által titulált HD felbontás 640X480 vagy 640X360 képkockában történt. Az új Z1-es modell végre elérte az 1280x720-as képkocka felbontást. Ez nekünk már az első teszt során feltűnt. Az élőkép sokkal élesebb és nem olyan mosott, mint a többi modell esetében, ami WIFI-n keresztül kommunikál. A legnagyobb megdöbbenésünket mégis az élőkép reakció idejének javulása okozta, mivel a jobb felbontás miatt az ember azt gondolná, hogy az élőkép válaszideje rosszabb lesz. Ugyanis eddig mindenhol azzal magyarázták a rosszabb felbontást a mérnökök, hogy a WIFI csak ennyire képes. Ha növelik a felbontást a reakció idő miatt, a folyamatosság lassúvá és akadozóvá válik. A Z1-es viszont bebizonyította, hogy a jobb felbontás jobb reakció idővel párosul. Nemcsak a minőség jobb, de az élőkép is sokkal folyamatosabb és kevesebb a késés, mint az ez idáig megszokott modellek esetében.

A Z1-es karjai teljesen a vázba hajthatók, ilyenkor a szerkezet olyan kompakttá válik, hogy akár egy nagyobb nadrágzsebben is kényelmesen elfér. Mérete kb. akkora, mint egy hagyományos okostelefoné, csak éppen annál jóval vastagabb.
A sötét megjelenés exkluzív külsőt kölcsönöz. A műanyag borítás elég flexibilis és rugalmas, így a kisebb eséseket és borulásokat a drón könnyűszerrel tolerálja. Az új védelmi rendszer, mely automatikusan próbálja a drónt leállítani ütközés során, hogy a drón motorjai ne szoruljanak meg és ne égjenek le, jelesre vizsgázott. De így is szükség lesz néha a vészleállító funkcióra, mert, ha a drón kis motor fordulaton valahova beakad és nem állítjuk le időben, a motor károsodhat. Illetve, ha haj, szőr vagy egyéb kosz kerül a meghajtó mechanizmusba, távolítsuk el azokat és csak utána folytassuk a repülést.

A SYMA Z1 egy olyan picike dobozban érkezik, amibe összecsukva belefér. Csupán a mélysége nagyobb, mert itt kapnak helyet a kiegészítők: 1db USB töltő, 1db moduláris akkumulátor, mely jóval egyszerűbb használatot biztosít kábeles társaihoz képest. Tehát az akku biztonsági okok miatt nem a gépbe van pattintva, hanem a kiegészítők között található. 4db rotorvédő, mely a kezdő próbálkozásoknál jelent nagy előnyt. És a már megszokott 4db tartalék rotorlapát, ami sajnos csak 2 szett, mivel a gép rotorja kettő darab különálló sziromból áll és ezeket lehet külön- külön cserélni.
Így sajnos a gyártó által prezentált tartalék csak két teljes szett kicserélésére elégséges.

A gépet a dobozból kivesszük, az akkut a helyére tesszük, amihez egy retesz kapcsoló áll rendelkezésre nyitott és zárt állapot jelöléssel. Nyitott állapotban tudjuk az akkut be és kipattintani, zárt állapotban pedig fixálni. 
Okostelefonra (ANROID vagy IOS) letöltjük a SYMA FLY alkalmazást. Ha ezzel megvagyunk, a drónt fix felületre tesszük, majd a gép tetején lévő bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával bekapcsoljuk. Ezek után megkeressük okostelefonon a WIFI hálózatát, akárcsak egy WIFI ruternek, annyi különbséggel, hogy itt jelszóra nem lesz szükség. Ha a kapcsolat kész, megnyitjuk a SYMA FLY alkalmazást, majd kiválasztjuk a drónunkat a menüből (Z1) és már jöhet is a móka. Ilyenkor az élőkép azonnal megjelenik. Első próbálkozásnál érdemes nagyobb szabad területet keresni. Ez lehet lakáson belül is.
Ha teljesen vízszintes felületre tettük le, érdemes első felszállás előtt egy giro kalibrálást végezni. Ezt a kijelző jobb felső sarkában lévő menü megjelenítésével érhetjük el. Ennek a menünek az ikonja egy mérleg szimbólum. Ezt megnyomva elkezdenek villogni a fények a drónon, majd pár másodperc múlva újra fixen világít. Ezek után választható az automatikus vagy a manuális felszállás. Ha az automatikus felszállást választjuk, a gép felszáll kb. 1 méter magasságba és a barometrikus szenzor, azaz a magasságtartó automata gondoskodik a magasság megtartásáról, az optikai szenzor pedig a helyzetéről. Lehet, hogy a gép az elején kissé sodródik az első start alkalmával, majd egyhelyben és egy magasságban állva vár következő parancsunkra.
Választhatunk a következő manuális repülési módok között: az alap a virtuális botkormányok, aztán lehet a telefon döntögetésével is irányítani, vagy útvonalat rajzolva a telefon képernyőjére. Drónunk ilyenkor ezt repüli le, ami sokkal jobban működik az optikai szenzornak köszönhetően.
Elérhető még a headless mód, ahogy már megszokhattuk és egyéb nyalánkságok. A képernyő bal oldalán találjuk a fotó rögzítési lehetőséget, egy virtuális csúszka segítségével válthatunk videó módra.

Mit jelent pontosan a 3 vagy 6 tengelyes Giroszkóp?

A 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp azt jelenti, hogy a giroszkóp nemcsak a tengely körüli forgást vezérli, hanem az Y és Z tengelyt, azaz az előre-hátra, valamint a jobbra-balra dőlést a levegőben a giroszkóp egyenlíti, tehát próbálja mindig a nulla ponthoz, azaz a vízszinteshez viszonyítani és lebegéskor ugyanerre a pontra visszaállni. Ez egy modern technológia, mivel, ha ezekben a szerkezetekben nem lenne 3 vagy 6 tengelyes giroszkóp, egyszerűen reptethetetlenné válna és egész egyszerűen felborulna. Régebben az ilyen szerkezeteket csak röpsúlyos kiegyenlítő tengellyel lehetett megoldani több-kevesebb sikerrel melyek anno vagy nem voltak elég stabilok a repüléshez vagy a legkisebb szél is gátolta őket a repülésben. Nem úgy, mint most, akár már szélben is reptethetők.

Repülés közben a Z1-es elég érdekesen teljesít. Az új külső érdekes repülést kölcsönöz. A téglatest forma más dinamikával reagál az előre-hátra és a jobbra-balra repülés során. Negatívumként nem említhető, csak éppen máshogy reagál az irányváltásokra, mint hagyományos társai. A repülés dinamikájából és a test formájából jobban érződik, melyik az előre-hátra. Visszatérve a szenzorra, este vízfelület felett nem működik, ilyenkor úgy kell vele repülni, mint a szenzor nélküli drónokkal. Illetve nem tolerálja a nagy magasság különbséget terepen, valamint egy bizonyos magasság felett is egyre pontatlanabb a működése.

Összességében egy igen praktikus és innovatív drónt ismerhetünk meg a SYMA Z1 személyében. A mobilitás jegyében született, könnyen összecsukható, kis helyen elfér és végre a telefonos vezérlés sem okoz hátrányt. Az optikai szenzor jelenléte minden eddiginél könnyebb vezérlést biztosít. Az igazi HD, azaz 720p már csak hab a tortán. Mindenkinek merjük ajánlani a könnyű vezérlés végett. Ha pedig ez nem lenne elég, esetlegesen a termék mellé külön távirányító is beszerezhető.

Irányítás:

gázkar fel-le>>> gáz adagolás
gázkar jobbra-balra>>> forgás a tengely körül
irányváltó kar előre-hátra mozgatásával előre-hátra döntés
irányváltó kar jobbra-balra mozgatásával jobbra-balra döntés

SYMA Z1 összecsukható, optikai szenzoros, élőképes HD kamerás drón főbb jellemzői:

-Optikai szenzor jelenléte, mely végre lehetővé teszi a drón egyhelyben lebegését mindenféle beavatkozás nélkül
-Automatikus magasságtartás, akár gombnyomásra történő felszállás és landolás
-Egyszerű és áttekinthető új applikáció
-Mobiltelefonos irányítás
-Élőképes valódi HD kamera 1280x720-as felbontással
-Ütésállóság és strapabírás
-Egyszerű kezelhetőség
-Kicsire összecsukható kivitel a könnyű szállíthatóság érdekében
-Headlees mód
-Jó fedélzeti fények, akár egy autó 4 lámpája
-Egyedi megjelenés korszakalkotó dizájnnal
-Könnyen csukható és nyitható karok
-Giro-szenzoros vezérlés is elérhető
-Rajzolható repülési útvonal
-Akkumulátor merülést jelző LED fények
-Lemerülés esetén automatikus landolás
-360 fokos műrepülési képesség
-Moduláris könnyen kivehető akkumulátor

További tulajdonságok

 

Kapcsolódó termékek

Gyártó: SYMA
Raktáron
3.790 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
5.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.500 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
2.500 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.190 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.100 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.100 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.190 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
790 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.190 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
790 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
1.290 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.

Hasonló termékek

Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW fehér-zöld
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X15W kamerával fehér-kék színű
22.990 Ft 19.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X15W kamerával fekete-arany színű
22.990 Ft 19.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HC fehér-zöld
24.990 Ft 22.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HC kék-fekete
24.990 Ft 22.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X23W kamerával fekete színű
24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Beszerzés alatt!
Gyártó cikkszám: SYMA X23W kamerával fehér színű
24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23 kamera nélkül fekete
19.990 Ft 18.490 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X23 kamera nélkül fehér
19.990 Ft 18.490 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fehér- piros
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5UW-D WIFI HD kamera optikai szenzor fehér
32.990 Ft 29.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: Syma Z3 kamerás összecsukható drön szett
36.490 Ft 34.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X25PRO FPV HD kamerával, GPS-el
45.990 Ft 41.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA W1 PRO 4k 12MP, GPS. drón szett
72.990 Ft 64.900 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA Z6 1080p+ 12MP összecsukható GPS.-es drón szett
82.990 Ft 75.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.

Mások ezeket is megvásárolták

Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SKYTECH
Raktáron
Gyártó cikkszám: SKYTECH TK110 FPV bordó
24.990 Ft 21.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X54HW fekete-zöld
27.990 Ft 24.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.
Akcióból hátralévő idő
Gyártó: SYMA
Raktáron
Gyártó cikkszám: SYMA X5HW kék-fekete
23.990 Ft 20.990 Ft
Várható szállítás: 2022. május 25.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Gyártók